General
Formació genèrica sobre la COVID-19
- Data d'actualització: 27/05/20
Instruccions
Instruccions |
1. Conceptes i mecanisme de transmissió
2. Podem pensar que ens hem contagiat si...
3. Què hem de fer si tenim símptomes de Covid-19?
4. Diferència entre quarantena, aïllament i distanciament
1. Evitar tocar-se la cara
2. Mesures d’higiene respiratòria adequades
3. Les mascaretes individuals
4. El rentat de mans i l’ús dels guants
5. Actuacions durant l’ús del transport públic
1. Entrar i sortir de casa
2. Fer la compra
3. Actuacions després d’anar a comprar
4. Mantenir l’entorn saludable. Ventilació, neteja i desinfecció
1. Conjunt de mesures generals
2. Mantenir la distància de seguretat de dos metres
3. Dur a terme un adequat rentat de mans
4. Atenció als objectes d’ús habitual durant la jornada laboral
1. Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias. Información científica-técnica. Enfermedad por coronavirus, COVID-19. Dirección General de Salud Pública, Calidad e Innovación. Ministerio de Sanidad y Consumo. Actualización 18 de mayo 2020. Disponible en https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/documentos/ITCoronavirus.pdf
2. World health Organization. Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) [Internet]. 2020. Disponible en: https://www.who.int/docs/defaultsource/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf
3. Yeo C, Kaushal S, Yeo D. Enteric involvement of coronaviruses: is faecal-oral transmission of SARS-CoV-2 possible? Lancet Gastroenterol Hepatol. 19 de febrero de 2020;
4. Holshue ML, DeBolt C, Lindquist S, Lofy KH, Wiesman J, Bruce H, et al. First Case of 2019 Novel Coronavirus in the United States. N Engl J Med [Internet]. 31 de enero de 2020 [citado 6 de febrero de 2020];0(0):null. Disponible en: https://doi.org/10.1056/NEJMoa2001191
5. Instituto de Salud Carlos III. (2020). Estrategia de diagnóstico, vigilancia y control en la fase de transición de la pandemia de COVID-19. Indicadores de seguimiento. Ministerio de Sanidad y Consumo. Actualización 12 de mayo de 2020. Disponible en https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/documentos/COVID19_Estrategia_vigilancia_y_control_e_indicadores.pdf
6. Organización Mundial de la Salud. Preguntas y respuestas sobre la enfermedad por coronavirus (COVID-19). 2020. Disponible en https://www.who.int/es/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/q-a-coronaviruses
7. Sociedad Española de Medicina Preventiva, Salud e Higiene (SEMPSPH). Recomendaciones sobre el uso de guantes y la toma de temperatura en la población general. 2020. Disponible en https://www.sempsph.com/es/noticias/recomendaciones-sobre-el-uso-de-guantes-y-la-toma-de-temperatura-en-la-poblacion-general.html?qh=YToxOntpOjA7czo3OiJndWFudGVzIjt9
8. Informació per a la ciutadania del Ministeri de Sanitat i Consum. Disponible en https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/ciudadania.htm
9. Canal youtube del Ministeri de Sanitat i Consum: https://www.youtube.com/user/ministeriosyps
10. Informació de la Direcció General de Salut Pública i participació. Conselleria de Salut i Consum. Govern Balear. Disponible en http://www.caib.es/sites/coronavirus/ca/portada/
11. Canal youtube de la Conselleria de Salut i Consum: https://www.youtube.com/channel/UCMJ1V07HJyRIjm6eR2VpkhQ/featured