dilluns, 20 maig 2024, 04:32
lloc: Escola Balear d'Administració Pública
Curs: Guia d'habilitats socials (Guia_habilitats_socials)
Glossari: Glossari
G

GENERALITZACIÓ D’ENTRENAMENT

El seu objectiu és que les habilitats apreses es generalitzin gradualment en la vida real.

GESTS

Un gest és qualsevol acció que envia un estímul visual a un observador. Per arribar a ser un gest ha de ser vist per algú altre i ha de comunicar alguna informació.

I

INFLEXIÓ

És l’elevació o atenuació que es fa amb la veu trencant o passant d’un to a un altre. Serveix per comunicar sentiments i emocions.

INSTRUCCIONS

Encaminades a influir en la conducta dels altres directament.

INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

Capacitat de controlar i regular els sentiments d’un mateix i dels altres i utilitzar-los com a guia del pensament i de l’acció.


Í

ÍTEMS

Unitats d’una llista.

J

JOC DE ROLS

És una representació d’una situació real. Encara que s’utilitzin en situacions simulades, és una eina efectiva per analitzar i autoanalitzar les conductes, millorar la comunicació, representar la conducta assertiva, exercir l’empatia , etc.

L

LÍDER FORMAL

Persona que ocupa un càrrec donada una posició estandarditzada. Exemple: un cap o un càrrec directiu.

LÍDER INFORMAL

Persona designada com a tal pel mateix grup. Exemple: en un grup independent es designa una persona per exercir de líder.

LIDERATGE

És el coneixement, les actituds i les conductes utilitzades per influir sobre les persones per aconseguir la missió desitjada: en altres paraules, lideratge és l’acció d’aconseguir que les persones s’identifiquin com una missió o visió perquè treballin en la seva realització.