Omet navegació

1. Introducció

En aquesta unitat tractarem de l’eina de Google que permet la comunicació gràcies al núvol, el que es coneix com a comunicació instantània (en anglès, instant messaging - IM).

Amb aquest tipus d’eina, no tan sols podem enviar missatges de text de manera gratuïta, sinó també fer videoconferències i compartir vídeos, imatges i documents de manera fàcil i ràpida.

En el mercat hi ha diferents eines que ofereixen aquest tipus de comunicació. Avui dia, les aplicacions més utilitzades són Hangouts, WhatsApp, Skype, Discord i Line, entre d’altres.

Ens centrarem a veure com funciona Google Hangouts perquè disposam del compte de Google creat anteriorment en aquest curs. D’aquesta manera, ens estalviarem la creació de múltiples comptes en altres plataformes.

Per demostrar el funcionament de l’eina, veurem pas per pas com es crea una trobada o conversa (és a dir, una sessió de missatgeria instantània) amb una altra persona, com es comparteixen recursos en aquesta conversa i les diverses opcions de les quals disposa per millorar la comunicació.