Omet navegació

1. Creació i configuració de llistes

Des de l’opció «Llistats» es poden crear tipus de llistes, modificar les propietats de les ja existents i esborrar-les. A més, es disposa d’un cercador que permet llistar els tipus de llistes, paginar-les, esborrar-les massivament i, fins i tot, ordenar els elements per facilitar-ne la localització.

El manteniment posterior dels elements que formaran part d’aquestes llistes es fa a l’opció de menú «Edició recursos/llistats» (la tercera opció del menú general).

No es poden esborrar llistes mentre hi hagi qualque element o component associat.


Propietats dels Llistats

Propietats de les llistes:

«Classe»

Aquest camp serveix per especificar el funcionament de les llistes a la part pública. Segons la classe escollida apareixen unes opcions o unes altres en la configuració de la llista. Existeixen sis possibilitats: «Fitxa», «Enllaç», «Llistat documents», «Connexió externa», «Galeria de fotos» i «Mapa».

    • Quan es selecciona «Fitxa», a la llista de la part pública els enllaços apunten a una nova pàgina que mostrarà la informació completa de l’element.

    • Si es selecciona «Enllaç», els enllaços de la llista de la part pública apunten directament a l’URL que s’hagi associat al document.
    • Si es selecciona «Llistat documents», els enllaços dels elements apunten directament al document que s’hi hagi associat.
    • Si es selecciona «Connexió externa» s’ha de posar l’URL externa perquè es vegi al microlloc web (s’hi pot representar qualsevol pàgina, fins i tot amb base de dades) i es dona la possibilitat de poder classificar la connexió.

    • Si es selecciona «Galeria de fotos» es mostren les fotos, i en clicar sobre una d'elles, s'amplia i hi apareix la descripció.

    • Si es selecciona «Mapa», en la llista apareix un mapa en el qual cada ubicació marcada correspon a un element dels que hi són llistats.

Propietats de les llistes usant «Connexió Externa»

 

«Tipus de paginació»

Les dues possibilitats existents són paginar els elements de forma normal (segons l’ordenació que es decideixi) o paginar-los agrupats per anys.

«Grandària de la pàgina»: 

Indica el nombre d’elements que es visualitzaran en el cas que s’hagin de paginar llistes. En el cas d’usar la paginació anual, no es tindrà en compte aquest nombre i es mostraran tots els elements de l’any.

«Incloure cercador»

Opcionalment es pot incloure un petit quadre de text al microlloc web per cercar elements d’una llista.

«Tipus d’ordenació»

Serveix per indicar el criteri pel qual s’han d’ordenar els elements d’una llista. Les opcions disponibles són: «Per camp ordre» (ascendent), «Per camp publicació ascendent», «Per camp publicació descendent», «Per títol» (ascendent).

«Classificació»

Permet classificar els elements de les llistes

«Nom»

El títol de la llista en qüestió.

«URI»

L’URI específica per accedir a la llista.