Omet navegació

Tipus de recursos en Moodle

En Moodle trobareu els següents tipus de recursos:

Fitxer

Imatge ...

Crearem aquest tipus de recurs quan haguem de penjar fitxers PDF, pàgines web amb menú de navegació creades amb eXeLearning, presentacions, documents de text, fulls de càlcul, etc.

MOLT IMPORTANT: teniu en compte que a l’hora d’utilitzar fitxers del tipus presentació, document de text, full de càlcul, etc., l’alumnat ha de tenir instal·lats els aplicatius necessaris per poder-los visualitzar.

Pàgina

Imatge

Crearem aquest tipus de recurs quan tenguem continguts que no són molt extensos i ens interessa que estiguin en una sola pàgina web (format HTML), la qual es pot visualitzar en tots els navegadors sense necessitat d’instal·lar altres programaris.

IMPORTANT: no és recomanable si s'estén més de dues pantalles. En aquest cas, des de l'equip en línia, utilitzarem eXeLearning, un programari que crea una estructura amb varies pàgines web i un menú de navegació. Posteriorment es pot pujar al curs com un recurs de tipus “Fitxer”.

Etiqueta

Imatge

Crearem aquest tipus de recurs quan tenguem un text que no sigui molt extens, un so, un vídeo, etc. que ens interessi que estigui obert dins la mateixa estructura del curs, és a dir, sempre visible sense necessitat d’obrir-ho. En aquest recurs es fa servir el format HTML, visible en tots els navegadors sense necessitat d’instal·lar altres programaris.

IMPORTANT: no és recomanable si és un text extens. En aquest cas, és més recomanable utilitzar el recurs “Pàgina”.

URL

Imatge

Crearem aquest tipus de recurs quan tenguem un enllaç a un recurs extern a la nostra plataforma, per exemple a una altra pàgina web externa, qualque contingut emmagatzemat en el núvol, etc.

Carpeta

Imatge

Crearem aquest tipus de recurs quan tenguem una extensa sèrie de fitxers que l’alumnat s’hagi de descarregar per a consultar-los i poder dur a terme la seva lectura per tal de completar el seguiment de l’activitat formativa. Un dels avantatges d’aquest tipus de recurs és que es poden descarregar junts tots els fitxers d’una carpeta, sense necessitat de baixar-los d’un en un. Imaginau, com a exemple, un recull de normativa.

IMPORTANT: si es fan servir carpetes i subcarpetes, és important tenir ben definida l’estructura i saber on hem de pujar els diferents fitxers, ja què posteriorment no es poden moure fitxers entre carpetes.