Omet navegaci贸

3.8 Recuperaci贸 de la informaci贸. C貌pies de seguretat

La聽informaci贸 digital聽que contenen els sistemes inform脿tics 茅s sensible a ser modificada, esborrada o corrompuda per error hum脿, o de manera malintencionada. D'aquesta manera, les aplicacions corporatives o les persones que hagin d'utilitzar aquesta informaci贸 sensible no la podran fer servir.

Per tal d鈥檈vitar costos en la recuperaci贸 de la informaci贸 digital (de vegades, fins i tot, 茅s impossible), cal fer c貌pies per emmagatzemar-la peri貌dicament en algun sistema diferent, que no estigui exposat a les mateixes amenaces de manera simult脿nia. Aquestes c貌pies s'anomenen "c貌pies de seguretat" (backup, en angl猫s).

Les c貌pies de seguretat es fan de tota la informaci贸 continguda en carpetes de la xarxa corporativa . Per aix貌 茅s important abstenir-se de guardar en aquests espais continguts personals que no tenen relaci贸 amb la funci贸 professional.

A m茅s, cal聽abstenir-se de fer c貌pies de seguretat en local聽de la informaci贸 de l鈥檕rganisme competent en els dispositius tecnol貌gics emprats per teletreballar.

En cas d鈥檋aver de recuperar informaci贸 per p猫rdua d鈥檌ntegritat, corrupci贸 o per haver estat xifrada per un virus, cal聽demanar al servei de Suport Inform脿tic聽una recuperaci贸 de dades amb data anterior a la p猫rdua i, un cop recuperada, fer els canvis necessaris per poder deixar novament la informaci贸 totalment actualitzada.