Omet navegació

2. La seu electrònica

L’article 38 de la LRJSP defineix la seu electrònica com aquella adreça electrònica disponible per als ciutadans a través de xarxes de telecomunicacions, la titularitat de les quals correspon a una Administració pública o bé a un o diversos organismes públics o entitats de dret públic en l’exercici de les seves competències.

L’establiment d’una seu electrònica comporta la responsabilitat del titular respecte de la integritat, veracitat i actualització de la informació i els serveis als quals es pugui accedir a través seu.

Cada Administració pública determinarà les condicions i els instruments de creació de les seus electròniques, amb subjecció als principis de transparència, publicitat, responsabilitat, qualitat, seguretat, disponibilitat, accessibilitat, neutralitat i interoperabilitat. En tot cas haurà de garantir-se la identificació de l’òrgan titular de la seu, així com els mitjans disponibles per a la formulació de suggeriments i queixes.

Les seus electròniques disposaran de sistemes que permetin l’establiment de comunicacions segures sempre que siguin necessàries.

La publicació a les seus electròniques d’informacions, serveis i transaccions respectarà els principis d’accessibilitat i ús d’acord amb les normes establertes sobre aquest tema, estàndards oberts i, si escau, aquells altres que siguin d’ús generalitzat pels ciutadans.

Les seus electròniques utilitzaran, per identificar-se i garantir una comunicació segura, certificats reconeguts o qualificats d’autenticació de lloc web o mitjà equivalent.