Omet navegació

3. Consell de participació de les Dones

L’article 21 de la Llei d’igualtat balear disposa:

  1. En el marc d’aquesta Llei, el Consell de Participació de les Dones es configura com el màxim òrgan de participació de caràcter autonòmic amb la finalitat d’afavorir l’associacionisme i la participació de les dones en els temes que les puguin afectar.

  2. Les seves funcions són les que estableix el Decret 49/2008, de 18 d’abril, com a òrgan col·legiat de caràcter consultiu i d’assessorament de l’Administració de la Comunitat Autònoma.

El 18 d’abril de l’any 2008 es va aprovar al Govern, a proposta de la Conselleria d’Afers Socials, el Decret de creació del Consell de les Dones com a òrgan consultiu i d’assessorament adscrit a l’Institut Balear de la Dona i que, a partir de la seva constitució, s’ha de convertir en l’interlocutor davant les administracions públiques pel que fa referència als problemes que afecten les dones, de manera que una de les seves funcions és la de promoure a les institucions mesures d’igualtat. Aquesta creació respon a una demanda històrica de les associacions de dones i, per tant, suposa un reconeixement al paper que desenvolupen aquestes entitats per aconseguir una societat més justa i igual per a dones i homes.

El Consell ofereix una via de lliure adhesió per fer efectiva la participació de les dones a través de les associacions i federacions de dones en el desenvolupament polític, laboral, social, econòmic, científic i cultural de les Balears. Així, un dels objectius d’aquesta entitat és fomentar l’associacionisme de les dones per promoure la integració dels grups i les associacions de dones de les Illes. Per aconseguir aquestes fites, el Consell ha de promoure i formular suggeriments a l’Administració pública, mitjançant la realització d’estudis, l’emissió d’informes o altres mitjans, per iniciativa pròpia o quan se li sol·liciti, mentre que també ha de valorar i dictaminar, abans d’aprovar-los, els plans d’igualtat entre dones i homes en l’àmbit de la Comunitat Autònoma.