Omet navegació

12. Recordatoris

Hi ha dos tipus de recordatoris: temporals i per lloc. Els temporals es programen perquè s’activin passat un cert temps, de manera puntual o periòdica. Els recordatoris per lloc s’activen quan Google detecta que estam situats a prop del lloc indicat en el recordatori.

Per crear un recordatori, feim clic a la icona de recordatori (un dit amb un cercle al voltant) que hi ha a la part inferior de la nota.

Figura 40. Afegir un recordatori.

Seleccionam una de les opcions disponibles. Per defecte, ens indicarà que podem rebre un recordatori avui més tard, demà o la setmana següent.

Figura 41: Finestra del recordatori.

També podem seleccionar una data i una hora determinada o bé un lloc. Si seleccionam l’opció «Tria una data i una hora», apareix un menú en què podem indicar la data i l’hora del recordatori.


Figura 42. Triar la data i l’hora del recordatori.

En aquest diàleg hi podem seleccionar el dia, l’hora i si s’ha de repetir o no. Per desar els canvis, premem el botó «Desa» que hi ha a la part inferior dreta del diàleg. D’aquesta manera es crearà un nou recordatori.

Figura 43: Recordatori creat.

Si, en canvi, volem fer el recordatori mitjançant un lloc, Keep ens demanarà que compartim la nostra ubicació.

Figura 44: Compartir la ubicació.

Tant si compartim la nostra ubicació com si no, podem afegir una localització a la nota. Google cercarà les localitzacions que coincideixen amb el text introduït. 

Figura 45: Seleccionar un lloc.

Seleccionam la localització de la llista que s’ajusti a les nostres necessitats fent-hi clic.

Figura 46: Recordatori amb localització.

El recordatori configurat amb el lloc es crea i apareix a la part inferior de la nostra nota.

Hem de tenir en compte que els recordatoris ens mostren avisos als nostres dispositius quan es produeix l’esdeveniment. És possible que Keep ens demani permís per mostrar els avisos si no els tenim activats.

Figura 47. Avís d’un recordatori.

Finalment, podem eliminar els recordatoris que ja no necessitam passant-hi el cursor i fent clic a la X que apareix a la dreta.

Figura 48: Suprimir un recordatori.