Omet navegació

11. Caràcters especials

En HTML hi ha caràcters especials que se substitueixen per uns codis, ja que a vegades hi pot haver problemes de visualització. La majoria de les pàgines web tenen una codificació de caràcters que s'anomena UTF-8 i s'utilitza perquè el text es visualitzi exactament igual en els diferents navegadors. Alguns dels caràcters especials més utilitzats són:

Caràcter Codi HTML Caràcter Codi HTML Caràcter Codi HTML
À
à
É
é
È
è
Í
í
Ò
ò
À
à
É
é
È
è
Í
í
Ò
ò
Ó
ó
Ú
ú
Ü
ü
Ç
ç
½
&
Ó
ó
Ú
ú
Ü
ü
Ç
ç
½
&


<
>
«
»
±
Ø
ø
&euro;
&mdash;
&lt;
&gt;
&laquo;
&raquo;
&plusmn;
&Oslash;
&oslash;
&permil;

A la pàgina https://ascii.cl/htmlcodes.htm hi trobareu una llista amb tots els caràcters que conté el codi HTML.

La lletra ela geminada (l·l) es compon de dues eles i un punt volat enmig, que s'aconsegueix amb la combinació de tecles Majúscules+3. En canvi, es considera incorrecte l'ús del caràcter • (l•l que pot afegir-se malament quan es copia i aferra text de Word a l'editor HTML). El caràcter • es reserva dins HTML com a vinyeta de les llistes desordenades.

Per ajudar-vos amb les tasques de passar texts des de Word o Writer, teniu la pàgina: https://html-cleaner.com/. Us ajudarà a netejar el text, llevarà els estils dels programaris i afegirà, si escau, el codi dels caràcters especials. L'únic que no corregeix és el problema del punt de la ela geminada en cas que s'aferri amb el caràcter erroni •.

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)