Omet navegació

2. Punt d’Accés

2.1. Introducció

Es tracta d'una aplicació web, de manera que s'han de tenir en compte una sèrie de consideracions en no tractar-se d'una aplicació d'escriptori:

  • No es fan enregistraments automàtics.
  • Es disposa d'un temps de 30 min per desar els canvis; un cop passat aquest temps, en desar donarà un error de sessió i es perdran els canvis fets.
  • Si es canvia de pantalla sense guardar es perden els canvis.

Per accedir a l’aplicació cal que l’usuari hi tingui el rol (GUS_SUPER). Si no es disposa del rol corresponent, és necessari crear un pinfo per sol·licitar-lo.

http://www.caib.es/sites/suportinformatic/ca/solicitud_microsites/

2.2. Aspectes Generals

Per accedir, després d’autenticar-se com a usuari, hi ha l’opció d’anar a l’aplicació Microsites.

Per accedir a l'entorn de producció (real) hi ha aquestes opcions:

Per accedir a l’entorn de proves (curs EBAP) per URL: 

https://appsproves.caib.es/sacmicroback/index.do

L'usuari i contrasenya de proves se us proporcionaran individualment.

Un cop s’executa l’aplicació apareix una llista dels microllocs web dels quals l’usuari és administrador o gestor (depèn del rol que tengui cada usuari). En cas de ser gestor en algunes configuracions s’haurà de dependre de l’administrador.

La pantalla queda descrita pel títol de l’aplicació i pel nom d’usuari i codi d’usuari de la CAIB. Per accedir a un dels microllocs web tan sols s’hi ha de fer doble clic damunt, o seleccionar el microlloc web i clicar a la icona d’edició.

Un exemple de captura de la llista de microllocs web associat a l’usuari

Per fer aquest curs s’ha habilitat un microsite per usuari: hi podreu accedir en exclusiva, i hi podreu fer proves i veure els resultats de les vostres accions.

2.3. Creació d’un microlloc web

A l’hora de crear un microlloc web l’usuari amb rol de gestor ha de tenir en compte que hi ha una sèrie d’opcions que pot tenir el seu microlloc web però que no pot configurar directament. Aquestes diferents opcions són les següents:

  • Selecció de versió: en aquest cas es pot triar entre «Microsite per Intranet», «Microsite públic» o «Microsite públic d’accés restringit». Una vegada triat s’ha de demanar a l’administrador de Microsites aquesta configuració a l’adreça electrònica següent: sac@dgtic.caib.es.
  • Visibilitat del menú corporatiu: si convé, es pot canviar la configuració establerta (de manera predeterminada no és visible). Per habilitar la visibilitat del menú s’ha d’enviar un correu a sac@dgtic.caib.es, fent la petició corresponent.
  • Cercador: de manera anàloga, es pot habilitar el cercador a Microsites (la configuració predeterminada és que no es pot usar). Per canviar l’estat s’ha de seguir el procediment explicat abans.
  • URI: paraula clau per muntar l’URL del microlloc web.