Omet navegació

5. Ajuts, subvencions i beques públiques

La llei estableix una sèrie de criteris -article 11- que s’han de complir a l’hora de elaborar una convocatòria, presentar-se o atorgar qualsevol tipus d’ajut públic. A continuació es presenta una taula resum de les demandes que amb la nova llei s’exigeixen als diferents nivells o fases de la concessió d’un determinat ajut públic determinat:

Fase   de presentació

Valoració

Atorgament

 Les administracions públiques han de tenir en compte com a criteris de valoració, la presència d’actuacions adreçades a la consecució efectiva de la igualtat de gènere per part de les entitats sol·licitants, llevat dels casos en què, per naturalesa de la subvenció o dels sol·licitants estigui justificat no incorporar-la.

A més, les administracions públiques de les Illes Balears i els organismes i les entitats que en depenen han d’introduir en les convocatòries de subvencions, beques o qualsevol tipus d’ajut públic, clàusules que impedeixin la concessió a les entitats sol·licitants que hagin estat sancionades o condemnades per exercir aquest tipus de pràctiques.

S’ha de denegar l’atorgament a totes aquelles empreses i entitats sol·licitants sancionades o condemnades en els darrers tres anys perquè hagin exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, sancionades per resolució ferma.

Les empreses han de presentar, juntament amb la sol·licitud de l’ajut, una declaració responsable del fet de no haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries.
Les entitats i empreses que hagin estat condemnades anteriorment per algun aspecte discriminatori, es podran tornar a presentar a les convocatòries sempre que hagin complert amb la sanció o la pena imposada i hagin elaborat un pla d’igualtat en les condicions previstes en aquesta Llei.

 

Taula 2. Requisits en matèria d’igualtat ajuts públics