Omet navegació

3. Gravetat de les infraccions

Tal com fa la Llei 40/2015, la Llei balear d’igualtat, categoritza les infraccions en tres grups (art. 85, 86 i 87): lleus, greus i molt greus.

Es consideren infraccions lleus:

  1. Elaborar, utilitzar i difondre en centres educatius de les Illes Balears llibres de text i materials didàctics que presentin les persones com a inferiors o superiors en funció del sexe o difonguin una imatge vexatòria o discriminatòria de les dones.
  2. Incomplir els acords de col·laboració entre les administracions públiques i els mitjans de comunicació subscrits amb la finalitat d’erradicar les conductes afavoridores de situacions de desigualtat de les dones, que preveu l’article 66 d’aquesta Llei.
  3. Vulnerar el principi d’igualtat d’oportunitats en la convocatòria de premis, honors i distincions.

Es consideren infraccions greus:

  1. L’incompliment de l’obligació de confidencialitat respecte de dades personals, socials i sanitàries de dones que constin en els expedients tramitats en aplicació del que estableix el títol V d’aquesta Llei.
  2. Les infraccions lleus que es reiterin per segona vegada.

Són infraccions molt greus:

  1. La reiteració per tercera vegada o posterior d’una conducta infractora objecte d’infracció lleu.
  2. La reiteració per segona vegada o posterior de la infracció greu de l’obligació de confidencialitat respecte de dades personals, socials i sanitàries de dones que constin en els expedients tramitats en aplicació del que estableix el títol V d’aquesta Llei.

Com s’ha vist en la unitat anterior, el títol V de la Llei fa referència a la violència masclista. Per tant, la Llei atorga una gran càrrega de responsabilitat a les relacions de confidencialitat que s’originen en tots els sectors en què es pugui tractar un supòsit de violència de gènere.