Omet navegació

5. Disposicions Finals de la Llei

La Llei deixa per al final una sèrie de puntualitzacions a les obligacions que ha desenvolupat:

  • Pel que fa a l’elaboració i desenvolupament dels protocols d’intervenció per a l’atenció a les víctimes de violència masclista, s’han de tenir enllestits en el termini màxim de dos anys des de l’entrada en vigor de la Llei.

  • Pel que fa a les previsions de l’article 71 d’aquesta Llei, quant a l’obligatorietat de disposar de centres d’acollida i serveis d’urgència, el Govern ha de garantir el finançament d’aquests recursos humans i materials fins que no entri en vigor el decret de traspàs que preveu l’article 14 d’aquesta Llei.

  • Es deroga la Llei 12/2006, de 20 de setembre, per a la dona, així com totes les disposicions iguals o inferiors contràries al text de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes.

  • Es dona la facultat al Consell de Govern i als consells insulars perquè en el termini d’un any es duguin a terme les disposicions reglamentàries que siguin necessàries per desplegar i aplicar aquesta Llei.

  • S’inclou en l’àmbit de les seves competències la Llei 5/2000, per la qual es regula l’Institut Balear de la Dona, entitat que promou i proposa a l’Administració l’execució de projectes i l’impuls de mesures en aquestes matèries:

— Una educació no sexista.

— La incorporació de la dona al món laboral sense cap tipus de discriminació.

— La salut de la dona.

— La participació de la dona en la vida pública.

— La protecció jurídica i social de la dona.

— El tractament de la dona en els mitjans de comunicació i en la publicitat.

— La promoció i el foment de la dona en el món de l’esport.

— Els continguts formatius per al personal destinat als centres o les unitats administratives que desenvolupen tasques relacionades amb polítiques d’igualtat.