Omet navegació

9. Recomanacions per a l'estudi

Tot i que l’activitat té una durada curta, a continuació s’indiquen una sèrie de recomanacions generals per poder aprofitar al màxim les sessions d’estudi:

  • Tracti de crear unes condicions ambientals agradables per a l’estudi. Cerqui un lloc suficientment aïllat i allunyat dels renous, amb una taula i una cadira còmodes, en condicions d’il·luminació i climatització correctes. És recomanable combinar una il·luminació general de la sala amb una il·luminació local directe sobre el material d’estudi. Ventilar amb freqüència l’habitació mantenint-la entre 18º i 22º C de temperatura. Eviti i elimini possibles distraccions. En general, no es aconsellable estudiar amb música, el silenci afavoreix la concentració.
  • Convé que el lloc d’estudi sigui sempre al mateix i estudiar individualment sense compartir l’habitació d’estudi.
  • Disposi al seu abast tot el material que hagi d’utilitzar, de manera que ho tengui tot a mà.
  • Procuri distribuir el seu temps d’estudi en cicles o sessions ni molt curtes ni molt llargues. Si es troba cansat faci una pausa o varií d’activitat. Es recomanen sessions d’uns 50-55 minuts d’estudi seguit amb pauses intercalades d’uns 10 minuts.
  • Comenci l’estudi de cada tema / unitat fent una lectura global de la mateixa. Continuï reflexionant sobre l’aplicació pràctica que pugui tenir en el seu lloc de treball. Torni a llegir els continguts del text, aquesta vegada de manera més detinguda i fent especial atenció als conceptes clau (bàsics). Faci esquemes, subratlli el text més significatiu, faci anotacions, etc… No sigui passiu a l’hora d’estudiar. ¡Actuï!.