Omet navegació

11. Caràcters especials

En HTML hi ha caràcters especials que se substitueixen per uns codis, ja que a vegades hi pot haver problemes de visualització. La majoria de les pàgines web tenen una codificació de caràcters que s'anomena UTF-8 i s'utilitza perquè el text es visualitzi exactament igual en els diferents navegadors. Alguns dels caràcters especials més utilitzats són:

Caràcter Codi HTML Caràcter Codi HTML Caràcter Codi HTML
À
à
É
é
È
è
Í
í
Ò
ò
À
à
É
é
È
è
Í
í
Ò
ò
Ó
ó
Ú
ú
Ü
ü
Ç
ç
½
&
Ó
ó
Ú
ú
Ü
ü
Ç
ç
½
&


<
>
«
»
±
Ø
ø
&euro;
&mdash;
&lt;
&gt;
&laquo;
&raquo;
&plusmn;
&Oslash;
&oslash;
&permil;

A la pàgina https://ascii.cl/htmlcodes.htm hi trobareu una llista amb tots els caràcters que conté el codi HTML.

La lletra ela geminada (l·l) es compon de dues eles i un punt volat enmig, que s'aconsegueix amb la combinació de tecles Majúscules+3. En canvi, es considera incorrecte l'ús del caràcter • (l•l que pot afegir-se malament quan es copia i aferra text de Word a l'editor HTML). El caràcter • es reserva dins HTML com a vinyeta de les llistes desordenades.

Per ajudar-vos amb les tasques de passar texts des de Word o Writer, teniu la pàgina: https://html-cleaner.com/. Us ajudarà a netejar el text, llevarà els estils dels programaris i afegirà, si escau, el codi dels caràcters especials. L'únic que no corregeix és el problema del punt de la ela geminada en cas que s'aferri amb el caràcter erroni •.