Omet navegació

1.4. Treballant amb grups a Diigo

Una de les característiques de Diigo és la possibilitat de crear i/o participar en grups.

Els grups a Diigo són conjunts d'usuaris de la comunitat que comparteixen informació o interactuen amb la que altres usuaris comparteixen sobre un tema determinat. És una forma excel·lent de mantenir-se informat sobre qualsevol tema interessant i compartir amb els altres coneixements i experiència sobre la matèria.

Ja veis que Diigo no és una simple eina per guardar enllaços (per això tenim els marcadors que ens faciliten els navegadors); Diigo va molt més enllà i destaca especialment en l’aspecte més social. Amb aquesta classe començarem a estudiar una de les funcions socials més interessants: seguir grups a Diigo.


Ara feim un pas més en aquesta línia social de la plataforma. Diigo ens permet crear grups per compartir enllaços o debatre sobre un tema concret. Els grups a Diigo funcionen exactament igual que en les xarxes socials on es permeten (Facebook, LinkedIn, Google +...):

  • Grups públics: qualsevol membre de la comunitat pot associar-s’hi.
  • Grups públics amb sol·licitud d'adhesió: algú del grup l’ha d'aprovar.
  • Grups privats: només hi podeu pertànyer si us convida el moderador; o, si l'administrador del grup ha atorgat els permisos necessaris, també us hi pot convidar qualsevol membre de la comunitat.

Per tant, dins dels grups tenim dos perfils:

  • Moderador: és la persona encarregada d'organitzar el grup, pot eliminar publicacions no adequades i fins i tot blocar un membre o expulsar-lo del grup.
  • Membre: pot publicar en el grup i participar en les publicacions de la resta de membres.

Per facilitar-vos la localització de grups, Diigo disposa d'un cercador per etiquetes (temes) perquè trobeu aquells que parlen de temàtiques que us interessen. Una vegada localitzat el grup, la forma d'ingressar-hi dependrà del tipus de grup que es tracti.

Una vegada que sou membres d'un grup podeu compartir enllaços a pàgines, obrir debats sense necessitat d'afegir-hi un enllaç, comentar les publicacions d'altres membres del grup, clicar m'agrada a una publicació i guardar a la vostra llibreria d'enllaços una pàgina que hagi compartit un membre.

Podeu crear grups a Diigo d'una manera molt senzilla; els grups permeten compartir informació sobre un determinat tema amb altres membres.

Aquí indicam la informació del grup:

Ens apareixerà un missatge per confirmar la creació del grup.


Hi podrem convidar persones perquè siguin membres del nostre grup, cosa que ens permetrà compartir la informació.