Omet navegació

1.4 Bloqueig de l'estació de treball

El dispositiu tecnològic corporatiu emprat per teletreballar no ha de quedar mai desatès, especialment si s'ha superat el procés d'identificació i autenticació per accedir a sistemes i/o aplicacions. Cal recordar que quan s'hagi de desatendre’l temporalment, cal que romangui bloquejat i, si convé, encadenat (hi ha sistemes per poder-ho fer).

En el cas que la persona teletreballadora faci ús d'un dispositiu digital propi, és recomanable actuar de la mateixa manera.

 

Cal protegir l’accés al dispositiu mòbil activant un dels mecanismes de desbloqueig permesos, sempre que tècnicament sigui possible i preferentment amb aquest ordre: codi o contrasenya de desbloqueig, PIN de desbloqueig i empremta digital. No es recomana l’ús d’un patró de desbloqueig ja que aquest mecanisme té un nivell de seguretat mitjà, convertint-lo en el més susceptible d’accés per tercers no autoritzats.

Recordeu l'hàbit de prémer les tecles Win + L. És una precaució davant d'un potencial robatori d'informació, frau o infecció de virus.

Assegureu-vos també que tots els dispositius corporatius (mòbils, portàtils, tauletes, etc.) que usen usuaris que teletreballen es bloquegen automàticament després d’un temps d’inactivitat (aquest temps sempre ha de ser inferior a 5 minuts).

Finalment, cal que s'apagui l'ordinador quan es tanca la jornada laboral, encara que s'estigui treballant a casa. Quan es reinicia el sistema operatiu, permetem que s'actualitzi el programari i es descarreguin les darreres proteccions de seguretat necessàries (actualitzacions d'antivirus, etc.).

Els dispositius digitals emprats tindran instal·lat un programari antivirus, eines de neteja de codi maliciós i una política activa de pegats que hauran d’estar permanentment actualitzats.


Recull de notícies que parlen de casos reals

Quin mètode de desbloqueig de mòbil és més segur?🔗enllaç

El que no has de fer mai si et roben el telèfon mòbil. 🔗enllaç