Omet navegació

1.5 Mesures de seguretat en dispositius digitals propis

Les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) són part indispensable del funcionament de l’Administració. La implantació de les TIC esdevé un element d’eficiència i modernitat que permet l’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics per fer totes les seves gestions i tràmits, i afavoreix l'acostament de l’Administració als ciutadans.

Cal abstenir-se de fer ús de xarxes wifi públiques que no estiguin vinculades a la CAIB, al sector públic o a les entitats locals o a xarxes no securitzades (com per exemple, xarxes wifi públiques de cibercafès, centres comercials, aeroports, hotels, etc.). Només està permesa si es disposa d'accés VPN.

S’han d’emprar les xarxes wifi securitzades de confiança que requereixin la introducció d'una contrasenya per establir connexió (per exemple, les xarxes domèstiques). Aquestes estan marcades amb un candau al costat del nom de la wifi.

Aquest tipus de xarxes wifi utilitzen com a mínim l’estàndard de seguretat WPA2 (amb usuari i contrasenya). Es recomana actualitzar aquesta contrasenya amb freqüència amb una clau robusta (el màxim de llarga).

 Què hem de tenir en compte per protegir les dades?

 vídeo 1

Cal recordar que s'eviti emmagatzemar informació no relacionada amb les tasques i funcions encomanades: per exemple, recursos multimèdia (vídeos, fotografies, música, etc.) als espais de xarxa corporatius.

Quant al programari, cal anar molt en compte amb els programes que s'instal·len en el dispositiu propi, sobretot si tenim usuaris que usen jocs o aplicacions no professionals, i cal evitar usar-los, ja que són font de programari maliciós (malware).

Fem-los responsables de la seguretat dels equips informàtics propis amb actualitzacions mínimes per treballar.

Cal recordar que l'adreça electrònica CAIB s'ha d'usar exclusivament en l’àmbit professional i amb un ús ètic.

Addicionalment, cal advertir que no es pot emmagatzemar informació en el disc local o en suports externs sense permís.