Omet navegaci贸

1.5 Mesures de seguretat en dispositius digitals propis

Les tecnologies de la informaci贸 i les comunicacions (TIC) s贸n part indispensable del funcionament de l鈥橝dministraci贸. La implantaci贸 de les聽TIC聽esdev茅 un element d鈥檈fici猫ncia i modernitat que permet l鈥檃cc茅s electr貌nic dels ciutadans als serveis p煤blics per fer totes les seves gestions i tr脿mits, i afavoreix l'acostament de l鈥橝dministraci贸 als ciutadans.

Cal abstenir-se de fer 煤s de xarxes wifi p煤bliques que no estiguin vinculades a la CAIB, al sector p煤blic o a les entitats locals o a xarxes no securitzades (com per exemple, xarxes wifi p煤bliques de cibercaf猫s, centres comercials, aeroports, hotels, etc.). Nom茅s est脿 permesa si es disposa d'acc茅s VPN.

S鈥檋an d鈥檈mprar les xarxes wifi securitzades de confian莽a que requereixin la introducci贸 d'una contrasenya per establir connexi贸 (per exemple, les xarxes dom猫stiques). Aquestes estan marcades amb un candau al costat del nom de la wifi.

Aquest tipus de xarxes wifi utilitzen com a m铆nim l鈥檈st脿ndard de seguretat WPA2 (amb usuari i contrasenya). Es recomana actualitzar aquesta contrasenya amb freq眉猫ncia amb una clau robusta (el m脿xim de llarga).

Les credencials d鈥檃cc茅s a l鈥檈staci贸 de treball i a les aplicacions (identificador/contrasenya i certificat digital / n煤mero secret (PIN), certificats digitals, entre d鈥檃ltres) s贸n d鈥櫭簊 personal i intransferible.

聽Qu猫 hem de tenir en compte per protegir les dades?

聽v铆deo 1

- Evita emmagatzemar informaci贸 no relacionada amb les tasques i funcions que tens encomanades: en especial, la gravaci贸 de recursos multim猫dia (v铆deos, fotografies, m煤sica, etc.) als espais de xarxa corporatius.


- Quant al programari, cal anar molt en compte amb els programes que s'instal路len en el dispositiu propi, sobretot si tenim usuaris que usen jocs o aplicacions no professionals, i cal evitar usar-los. Un exemple s贸n els jocs (com ara Minecraft) que contenen programari malici贸s (malware) en les versions de desc脿rrega o les extensions de navegador que s'han demostrat molt infeccioses:

- Ets el responsable de la seguretat dels teus equips inform脿tics.

- Utilitza l'adre莽a electr貌nica CAIB exclusivament en l鈥櫭爉bit professional.
Mai no reenvi茂s missatges de contingut ofensiu o poc 猫tic, correu brossa, etc., que pugui malmetre la imatge de l鈥橝dministraci贸.

- Addicionalment, cal abstenir-se d'emmagatzemar informaci贸 en el disc local o en suports externs sense perm铆s.

聽 聽

聽Compte! Que no et passi com a la Jordina.