Omet navegació

1. Contractació pública i capacitació del personal al servei de les administracions públiques

El títol III de la Llei d’igualtat balear preveu en els articles 23, 24 i 25 les condicions especials necessàries pel que fa a l’execució dels contractes que es formalitzin, així com en els requisits en la contractació del personal al servei de l’Administració. En la contractació pública aquests requisits sempre han de perseguir la finalitat de promoure la igualtat entre dones i homes en el mercat laboral. Per tal d’aconseguir aquests objectius, els òrgans encarregats de les contractacions han d’establir indicadors que permetin avaluar-ne el grau de compliment i efectivitat. En matèria d’adjudicació pública, segons l’article 24.2, l’Administració ha de recollir en els plecs de clàusules administratives corresponents, les preferències per a les empreses que comptin amb el distintiu o l’acreditació pertinent en matèria d’igualtat, reglamentàriament expedit per l’òrgan estatal o autonòmic. L’article esmentat ho estableix així:

  1. Les administracions públiques de les Illes Balears i el sector públic instrumental, mitjançant els òrgans de contractació, han d’establir condicions especials pel que fa a l’execució dels contractes que es formalitzin, amb la finalitat de promoure la igualtat entre dones i homes en el mercat laboral, sempre en el marc de la normativa vigent.

  2. Els òrgans de contractació de les administracions públiques de les Illes Balears han d’establir en els plecs de clàusules administratives particulars la preferència de l’adjudicació dels contractes per a les proposicions que presentin les empreses que disposin del visat que preveu l’article 40.5 d’aquesta Llei o del distintiu empresarial, o bé l’acreditació equivalent en matèria d’igualtat, expedit per l’òrgan competent estatal o autonòmic. Aquesta preferència en l’adjudicació s’ha d’aplicar sempre que aquestes proposicions igualin en els seus termes les més avantatjoses des del punt de vista dels criteris que serveixen de base a l’adjudicació.

  3. L’òrgan de contractació ha d’establir indicadors que permetin avaluar el grau de compliment i d’efectivitat de les mesures esmentades en els apartats anteriors, per aconseguir l’objectiu d’eliminar les desigualtats i promoure la igualtat entre dones i homes.

Pel que fa al personal al servei de l’Administració pública de les Illes Balears, aquesta ha de garantir una formació bàsica, progressiva i permanent en matèria d’igualtat de dones i homes, i incorporar de manera inexcusable la perspectiva de gènere als continguts i a la formació amb la finalitat d’assegurar un coneixement pràctic suficient que s’integri a tota l’actuació administrativa.