Omet navegació

6. Conciliació i coresponsabilitat

El capítol V del títol IV de la Llei tracta sobre la conciliació de la vida familiar, la laboral i la personal, i de la corresponsabilitat necessària de dones i homes en l’àmbit públic i privat. També es refereix a nous usos del temps imprescindibles per poder harmonitzar la dedicació laboral i la familiar. I, d’això, en fa responsable al Govern de les Illes Balears, en col·laboració amb els consells insulars i les entitats locals, que han de promoure l’elaboració de plans d’ús del temps i l’organització d’espais que facilitin la funcionalitat de la ciutat, propiciant la proximitat de les dotacions i els serveis, i minimitzant els desplaçaments i els temps d’accés. A més, com un requisit bàsic, s’estableix que s’han de coordinar els horaris laborals i els dels centres educatius. Pel que fa a les empreses privades, el Govern ha d’incentivar les empreses perquè proporcionin mesures i serveis destinats a facilitar la corresponsabilitat en la vida laboral, la familiar i la personal, mitjançant la creació d’infraestructures i serveis adequats.

En la conciliació a la funció pública balear, com a novetat a l’article 55, es regula el permís de paternitat individual i no transferible, de fins a quatre setmanes, en els casos de naixement d’una filla o d’un fill, i d’adopció o acolliment permanent de menors de fins a sis anys:

  1. En el marc del que s’estableix en la normativa en matèria de funció pública i pressupostària, les administracions públiques de les Illes Balears han d’establir un permís de paternitat individual i no transferible, de fins a quatre setmanes, a favor de tot el seu personal en els casos de naixement d’una filla o un fill, i d’adopció o acolliment permanent de menors de fins a sis anys. Quan es tracti de progenitors, adoptants o acollidors del mateix sexe, aquest permís correspondrà a la persona que no hagi gaudit del permís per part, adopció o acolliment.

  2. Les condicions d’accés i les modalitats dels permisos esmentats s’han d’establir reglamentàriament.

  3. L’Administració laboral de les Illes Balears ha de potenciar, en el marc del diàleg social, l’ampliació d’aquestes mesures de corresponsabilitat, que han de negociar els agents socials i les organitzacions empresarials.

Dins del II Pla dels serveis generals de la CAIB (2016-2019) ja es va elaborar la «Guia pràctica de corresponsabilitat familiar». Aquest interessant document defineix la conciliació com l’intent de compaginar responsabilitats i interessos en els diferents àmbits de la vida, incloent-hi el treball remunerat, el treball domèstic, les relacions afectives, les responsabilitats familiars, l’oci i el temps lliure de cada persona per al seu desenvolupament personal. D’aquesta manera la conciliació és rellevant per a totes les persones.