Omet navegació

2. Accés a Google Drive. Característiques generals

Per accedir a Google Drive, hem d’entrar a la pàgina http://drive.google.com. Un cop que estiguem en aquest espai, ens hem d’autenticar amb el nostre compte de Google mitjançant el nom d’usuari o usuària i una contrasenya, tal com hem vist en la unitat 1.

Figura 1: Finestra principal de Drive.

A Google Drive, hi podem fer principalment les tasques següents:

  • Crear i administrar arxius de Google Docs: La interfície de Google Drive se sincronitza amb Google Docs. Gràcies a això, podem crear documents, fulls de càlcul, presentacions i formularis.
  • Cercar arxius: Ens ofereix un cercador a la part superior de la finestra en què podem cercar en el nostre Drive els arxius per nom.
  • Administrar els nostres arxius: Podem moure o eliminar els arxius que tenim a Drive en qualsevol moment. Es poden crear carpetes per organitzar millor els nostres arxius.
  • Pujar i descarregar arxius: Des del nostre explorador web, podem arrossegar arxius a la finestra de Drive o bé prémer un botó per seleccionar-los. Els arxius seleccionats són pujats a Drive i es poden descarregar i/o compartir.
  • En la finestra inicial mostrada a la figura, podem veure les principals opcions que ens ofereix Drive, tant per crear arxius de Docs (documents, fulls de càlcul, presentacions i formularis) com per pujar qualsevol altre tipus d’arxiu. Durant aquest curs ens centrarem en les funcionalitats de Drive i deixarem les eines ofimàtiques de Google Docs per a més endavant.

Figura 2: Part superior de la finestra de Drive.

A la part superior tenim diverses opcions:

  • Cercador: A l’interior apareix el text «Cerca a Drive». Ens serveix per fer cerques en tots els nostres continguts.
  • Botó «Nou»: Permet carregar fitxers per desar-los a Drive, i crear carpetes i arxius de Google Docs.
  • Pestanya «La meva unitat»: Hi podem crear carpetes, penjar fitxers i crear documents de Google Docs.

Figura 3: Columna esquerra de la finestra de Drive.


A la part esquerra de la finestra hi podem veure diferents pestanyes:

A continuació, explicarem com crear carpetes i pujar arxius a Drive.