Omet navegació

8. Col·laboracions

Gràcies a Drive, podem compartir arxius amb altres persones i col·laborar, és a dir, treballar conjuntament sobre un mateix arxiu o arxius, en el mateix instant o bé en moments diferents.

En un entorn de treball tradicional, resulta complicat treballar simultàniament sobre el mateix arxiu. Els canvis realitzats sobre un arxiu han d’ésser desats abans que un altre usuari pugui realitzar els seus canvis. A més, pot donar-se el cas que un usuari deixi obert l’arxiu, bloquejant-lo per tots els altres. També es sol donar el cas que cada usuari treballi amb una còpia de l’arxiu original, la qual cosa obliga a copiar els diferents canvis de les diferents versions en un sol arxiu. Aquests problemes no existeixen a Drive, ja que Google ens ofereix les eines necessàries per a resoldre aquestes situacions.

Drive emmagatzema els canvis tan bon punt aquests es realitzen, informant els altres usuaris i usuàries que també estan editant l’arxiu de manera instantània. D’aquesta manera, tots els usuaris es troben sempre editant la darrera versió de l’arxiu. Per altra banda, el nombre de persones que editen l’arxiu al mateix temps és irrellevant, la qual cosa és molt útil per a la gestió de grans grups de feina sobre els mateixos arxius.

Per col·laborar, el pas previ a realitzar és compartir l’arxiu o arxius. A continuació veurem com es fa:

  1. Seleccionam un arxiu.
  2. Feim clic dret sobre l’arxiu.
  3. Seleccionam “Comparteix”.
  4. Introduïm l’adreça de Google de la persona o persones amb qui vulguem compartir l’arxiu.
  5. Feim clic a “Fet”.
  6. Aquestes persones rebran un avís indicant que ja poden accedir a l’arxiu compartit.

Figura 23. Compartir un arxiu.

Figura 24. Afegir un destinatari amb qui compartir un arxiu.

Podem afegir-hi una nota, que s’enviarà als usuaris amb qui vulguem compartir l’arxiu.

Figura 25. Exemple de correu rebut en què s’avisa de la compartició de l’arxi.

Una vegada que s’ha compartit l’arxiu, ja podem iniciar la col·laboració. Com a exemple, es mostra un document de Google Docs que s’ha compartit amb un altre usuari.