Omet navegació

2.1. Instrucció

La instrucció dels procediments de concessió de subvencions correspon a l'òrgan determinat en les bases reguladores.

Correspon a l'òrgan instructor dur a terme d'ofici les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de dictar la resolució i, en concret:

  1. Determinar els participants admesos a la convocatòria.

  1. Resoldre els dubtes d'interpretació que poden sorgir en relació amb les bases reguladores de la subvenció i la convocatòria.

  1. Sol·licitar, si pertoca, els informes de la comissió avaluadora.

  1. Sol·licitar els informes que siguin necessaris per elaborar la proposta de resolució, o aquells que les normes que regulen la subvenció exigeixen.

  1. Avaluar les sol·licituds d'acord amb els criteris de valoració establerts en les bases reguladores i en la convocatòria.

  1. Obrir, quan s'escaigui, el tràmit d'audiència i incorporar-ne el resultat a l'expedient.

  1. Formular la proposta de resolució.

Quan la subvenció tengui per objecte el finançament d'actuacions que hagi de fer el sol·licitant i l'import de la subvenció que resulti de l'informe previ que ha de servir de base a la proposta de resolució sigui inferior a l'import sol·licitat, l'instructor pot instar el sol·licitant a modificar-ne la sol·licitud, en el termini corresponent al tràmit d'audiència, a fi d'ajustar-la a l'import de la subvenció susceptible d'atorgament.

La modificació de la sol·licitud, una vegada que l'òrgan corresponent n'hagi emès l'informe, s'ha de remetre a l'òrgan competent perquè dicti la resolució, amb la proposta de resolució prèvia de l'òrgan instructor.

En tot cas, la modificació de la sol·licitud ha de respectar l'objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció, com també els criteris de valoració establerts en relació amb les sol·licituds.

En la proposta de resolució s'ha d'expressar, com a mínim, el beneficiari o la llista ordenada de beneficiaris per als quals es proposa l'atorgament de la subvenció i la quantia d'aquesta.

La proposta de resolució no crea cap dret a favor del beneficiari que es proposi, davant l'Administració, mentre no es dicti la resolució de concessió I es notifiqui o publiqui.