Omet navegació

4.2. Contingut de la resolució d’inici

S'haurà d'especificar en la resolució d'inici i ha de consignar:

a) Origen de la quantitat indegudament abonada que dona lloc al reintegrament, l'import en quantia líquida efectivament percebuda per l'empleat i el més corresponent a la nòmina o nòmines en què la quantitat va ser abonada indegudament.

b) Dades identificatives de la persona interessada.

c) La liquidació provisional, és a dir, la quantitat indegudament percebuda que resulti de l'expedient amb indicació del termini de pagament en període voluntari d'acord amb el previst a la Llei general tributària i a la normativa reglamentària de desenvolupament en matèria de recaptació.

d) També s'indicarà la forma en què l'interessat deutor ha de fer efectiu l'abonament del deute en el compte restringit d'ingrés obert a aquest efecte, als efectes i exclusivament quan el pagament s'efectuï en el període voluntari, i sempre que no s'hagi concedit fraccionament de pagament.

Així mateix s'ha d'advertir a la persona interessada que en el cas d'incompliment de l'obligació de pagament en el període indicat d'acord amb l'apartat anterior, s'iniciarà el període executiu en el cas de les relacions de dret públic, o s'iniciaran les actuacions per reclamar la quantitat en via jurisdiccional, en els casos de relacions de dret privat, fet que determinarà l'exigència del recàrrec corresponent i, si escau, dels interessos de demora i de les costes que es produeixin, d'acord amb el que s'estableix en la normativa aplicable

Per últim, la resolució d'inici ha de contenir els mínims establerts a l'article 88 de la Llei 39/2015. Com que la resolució d'inici és un acte de tràmit s'haurà de fer constar aquesta circumstància i informar a l'interessat que en contra d'aquesta resolució no es pot interposar cap recurs. Així mateix, s'ha d'informar que segons l'article 76 de la Llei 39/2015, la persona interessada pot adduir, en qualsevol moment del procediment anterior al tràmit d'audiència, al·legacions i aportar documents o altres elements de judici, que hauran de ser tinguts en compte per l'òrgan competent en redactar la proposta de resolució corresponent.

Cal recordar que en tot moment les persones interessades poden al·legar els defectes de tramitació i, especialment, el que comportin paralització, infracció dels terminis assenyalats preceptivament o l'omissió dels tràmits que poden ser esmenats abans de la resolució definitiva de l'assumpte.