Omet navegació

Mesures preventives en el lloc de treball

  • Mantingues separats l'ambient laboral i familiar, habilitant, si és possible, una zona aïllable dins de l'habitatge, amb prou espai per als equips i els materials de treball, de manera que aquest espai es dediqui exclusivament a la feina. És recomanable disposar d’un entorn de treball aïllat de contaminació acústica per permetre la concentració i l’atenció adequades a la feina.

  • Ordena l'espai de l'habitació per evitar caigudes i cops, respectant els llocs de pas, i disposant el cablejat de manera que no pugui donar lloc a enganxades ni entrebancades.



  • Organitza l’espai de treball de manera que tenguis accessibles els elements imprescindibles per desenvolupar la teva tasca.

  • Controla la temperatura i ventilació de l'habitació. El lloc que escullis ha d'estar ben ventilat i disposar preferiblement de llum natural, en comptes de llum artificial. En cas de llum natural, convé regular-la amb cortines o persianes i procurar no situar l’equip de cara o d’esquena a la finestra. Orienta la pantalla de manera que les finestres de l’estança on treballes quedin situades lateralment.

  • Col·loca la pantalla de l'ordinador perpendicular a les finestres per evitar enlluernaments i reflexos. Regula el nivell de llum utilitzant cortines o estors.

  • Allibera l'espai de davall la taula perquè puguis situar les cames i les cuixes a 90º o una mica més, amb els peus recolzats a terra o en un reposapeus.

  • Utilitza una cadira de treball amb seient regulable en alçada, que faciliti llibertat de moviments, i respatler reclinable amb altura ajustable. Es recomana que la cadira disposi de reposabraços regulables. En posició asseguda mantingues l’esquena recta recolzant la zona lumbar sobre el respatler. Evita creuar les cames i altres posicions.