Omet navegació

2. Àmbit objectiu i subjectiu de la Llei

D’acord amb l’article 1 de la LRJSP, l’objecte de la Llei és establir i regular les bases del règim jurídic de les administracions públiques, els principis del sistema de responsabilitat de les administracions públiques i de la potestat sancionadora, així com l’organització i el funcionament de l’Administració general de l’Estat i del seu sector públic institucional.

La LRJSP, d’acord amb el que disposa l’article 2, s’aplica al sector públic, que comprèn:

  1.  L’Administració general de l’Estat.
  2.  Les administracions de les comunitats autònomes.
  3.  Les entitats que integren l’Administració local.
  4.  El sector públic institucional.

El sector públic institucional s’integra per:

  1.  Qualssevol organismes públics i entitats de dret públic vinculats o dependents de les administracions públiques.
  2.  Les entitats de dret privat vinculades o dependents de les administracions públiques, que han de quedar subjectes al que es disposa a les normes d’aquesta Llei que específicament s’hi refereixen, en particular als principis generals de règim jurídic del sector públic i, en tot cas, quan exerceixin potestats administratives.
  3.  Les universitats públiques, que s’han de regir per la seva normativa específica i supletòriament per les previsions de la LRJSP.

Tenen la consideració d’administracions públiques l’Administració general de l’Estat, les administracions de les comunitats autònomes, les entitats que integren l’Administració local, així com els organismes públics i les entitats de dret públic vinculats o dependents de qualsevol d’aquestes administracions públiques.