Omet navegació

2.3 CODIS SIA

De la mateix manera que els codis DIR3 identifiquen unívocament les unitats orgàniques, els diferents procediments i serveis que duen a terme les administracions s’identifiquen també amb un identificador únic, o codi, que facilita el Sistema de Información Administrativa.

El Sistema d'Informació Administrativa és l'inventari d'informació administrativa de l'AGE, reglat per l'article 9 de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat, i actualitzat de forma corresponsable per tots els organismes participants.

SIA no deixa de ser una aplicació informàtica que actua com a inventari o catàleg d’informació sobre tramitació administrativa, incloent procediments administratius i serveis tant dirigits a la ciutadania com propis de les administracions públiques.

Aquest codi SIA permet identificar unívocament un procediment o servei, per tal de poder dur a terme correctament la seva tramitació (registre, instrucció, notificacions, etc.)

Com veurem més endavant, a la CAIB disposem d’una eina informàtica que gestiona el nostre inventari de procediments i serveis (ROLSAC), el qual es comunica amb SIA per a l’obtenció, de forma automàtica, del codi SIA corresponent.

Més informació: https://administracionelectronica.gob.es/ctt/sia

Aquest codi SIA ens permetrà interoperar amb multitud de sistemes com, per exemple:

  • La concessió d’apoderaments.

  • La pràctica de notificacions.

  • La consulta de dades intermediades.

  • L’emmagatzematge de documents.

  • La comunicació cap al PAG de l’Estat de tots els procediments de la nostra administració.