Omet navegació

12. Plantilles

Genially disposa d’una gran quantitat de plantilles predefinides, cosa que fa sigui molt fàcil que en trobeu alguna que s’ajusti al que voleu mostrar. Hi ha plantilles gratuïtes o de pagament, i amb qualsevol de les dues podeu fer unes presentacions genials.

Usar plantilles ens ofereix molts avantatges:

  • Es poden usar de manera il·limitada.
  • Es poden personalitzar de tal manera que presentem una marca personal.
  • Estalvia temps, ja que les animacions poden arribar a ser complexes.
  • Ofereixen un bon repertori de recursos.

Per crear una presentació amb una plantilla Genially, des del tauler principal podem accedir a l’opció «Crear Genially» des de dos llocs:

opció «Crear Genially»

(1) Des de la barra lateral esquerra a «Crear Genially».

(2) Des de la barra lateral esquerra a «Mis creaciones» i a continuació pitjant el botó «Crear Genially».

Les plantilles (n’hi ha més de 1.000) estan agrupades per categories, per així facilitar la cerca de la plantilla que s’adapti millor a les nostres necessitats. Actualment estan agrupades en:

  • 11 categories i 21 subcategories.
  • La plantilla buida o en blanc, per crear la presentació des de zero. Se’n pot seleccionar la mida i a continuació es mostra la pantalla en blanc per començar a crear.

categories de plantilles

Clicant sobre qualsevol d’elles s’obrirà una nova llista amb les plantilles gratuïtes i de pagament d’aquesta categoria. Per exemple, si clicau sobre «Presentación» es mostra la pantalla següent:

plantilles 'Presentación"

Després d’una petita explicació dels continguts de la categoria mostra les plantilles gratuïtes i les de pagament (identificades amb el símbol símbol "de pagament"). Podem filtrar les nostres cerques de plantilles fent que:

  • Mostri les gratuïtes marcant l’opció símbol "Gratis".
  • Filtri la cerca de les plantilles escrivint el nom d’alguna plantilla de la qual recordam alguna part del nom i/o amb els botons de filtratge de subcategories (la subcategoria «Nuevas» són les plantilles publicades recentment):

    filtre de plantilles

Una vegada localitzada la plantilla, hi feim clic i seleccionam les pàgines de la plantilla que volem usar en la nostra presentació. Per exemple, si seleccionam la plantilla gratuïta «PRESENTACIÓN ORGÁNICA II» hem de fer els passos següents:

  • Clicam sobre la plantilla 

plantilla «PRESENTACIÓN ORGÁNICA II»

  • Previsualitzam les pàgines que té la plantilla (usant la fletxa vermella de la imatge) i si ens va bé aquesta plantilla pitjam el botó botó "Usar esta plantilla":

previsualització de les pàgines de la plantilla

  • En la pantalla següent o bé seleccionam totes les pàgines o bé seleccionam les que vulguem. En tenir-lo definit pitjam el botó «Añadir»:

selecció de les pàgines

No ens hem de preocupar si necessitam una pàgina de la plantilla que no hem seleccionat prèviament quan la creàvem. Això ho podem fer en qualsevol moment anant a la barra lateral esquerra de disseny, a l’opció «Páginas» clicant en el símbol símbol "Añadir página".