Omet navegació

8. El mode dissenyador

Si en alguna ocasió heu treballat amb algun programa de disseny és possible que us hàgiu trobat que algunes vegades és complicat alinear o situar objectes. Hi ha eines que ofereixen guies per ajudar a fer aquesta tasca, però Genially té una opció per situar objectes de manera exacta a les pàgines. Mentre dissenyam una presentació, el mode dissenyador permet definir de manera exacta la mida, la posició i el grau de rotació de cada element. Per activar aquesta funcionalitat s'ha de fer:

  • Entrar en mode edició d'una presentació.

  • Clicar sobre l'opció de configuració opció de configuració .

  • Anar a la pestanya «Modo diseñador».

pestanya «Modo diseñador»

  • Per activar-lo s'ha de clicar sobre opció desactivada i una vegada que està activat opció activada s'obre el quadre de diàleg per poder treballar amb precisió amb els objectes que seleccionam:

quadre de diàleg del mode dissenyador


Aquest quadre de diàleg del mode dissenyador estarà obert encara que canviem d'element seleccionat. Ara bé, desapareixerà quan l'element sigui de tipus text, però tornarà a aparèixer quan seleccionem de nou un element que no sigui de tipus text.

Els valors que es poden definir de manera exacta a l'element seleccionat són:

  • Mida de l'element (amplària i alçaria) en píxels. Només en alguns elements permet desactivar l'opció botó "Mantener proporciones" de l'amplària i l'alçària.

  • Posició X i Y de l'element en píxels.

  • Grau de rotació.

Una vegada que hem introduït els valors que volem, hem de confirmar els canvis fent clic sobre botó "Aplicar cambios".

Amb aquesta funcionalitat podem definir que diversos elements tenguin la mateixa amplària o alçària i estiguin alineats verticalment o horitzontal. Per fer-ho, en primer lloc hem de fer una multiselecció de tots els objectes que volem modificar pitjant la tecla CTRL i fent clic amb el ratolí damunt cada un d'aquests objectes. Quan hàgim acabat de seleccionar, anam al quadre de diàleg del mode dissenyador i escrivim el valor que volem assignar a tots aquests objectes.