Omet navegació

5.5. Interactivitat i animacions

Una de les qualitats de Genially és que no necessitam tenir coneixements de programació, i ofereix la possibilitat d'incloure elements interactius per aconseguir presentacions més dinàmiques.

A través de la icona interactivitat podem definir la interactivitat d'un objecte amb l'usuari. Podríem dir que gràcies a aquesta eina, podem oferir la informació als usuaris en diferents capes: un usuari clica sobre un element i li mostra més informació i així, clicant sobre elements, l'usuari va ampliant-ne la informació mentre va navegant per Genially, o fins i tot per altres pàgines web externes.

El tipus d'interactivitat són els següents:

tipus d'interactivitat

  • Amb l'opció etiqueta quan es passi el ratolí per damunt l'element apareixerà una etiqueta amb el contingut que s'hagi definit (opció recomanada per a pocs continguts).

  • Amb l'opció finestra emergent quan es faci clic sobre l'element mostrarà una finestra emergent amb el contingut que s'hagi definit (opció recomanada per a més continguts que l'etiqueta). Es pot configurar també la mida de la finestra.

  • Amb l'opció pàgina quan es faci clic sobre l'element s'obrirà la pagina que hàgim definit de la presentació (opció disponible si té més d'una pàgina la presentació).

  • Amb l'opció enllaç quan es faci clic sobre l'element s'obrirà l'enllaç o codi HTML que s'hagi definit.

Més endavant a l'apartat Interaccions s'explicarà amb un poc més de detall com es defineixen aquestes interaccions.

A través de la icona animacions podem definir les animacions, que són efectes perquè els elements tenguin moviment quan es mostren per pantalla, així aconseguim captar l'atenció de l'usuari i que hi faci un clic. Hi ha molts efectes per seleccionar, i estan classificats en les categories següents segons quan s'ha d'iniciar el moviment:

  • Efecte animació entrant, l'objecte té una animació entrant a la pàgina.

  • Efecte animació sortint, l'objecte té una animació sortint de la pàgina.

  • Efecte efecte que es mantén, l'objecte té un efecte que es mantén durant tot el temps que es visualitza la pàgina.

  • Efecte efecte que s'activarà quan s'hi passa el cursor, l'objecte té un efecte que s'activarà quan s'hi passa el cursor.

Més endavant, a l'apartat Animacions (unitat 5), s'explicarà amb un poc més de detall com es defineixen aquestes animacions.