Omet navegació

3.1. Requisits

Per consolidar grau personal en aquesta modalitat s’han de complir un requisit temporal i un requisit objectiu d’ocupació del lloc de feina.

El requisit temporal, al qual ja hem fet referència, és el consistent a ocupar un lloc de feina durant dos anys continuats o tres amb interrupció.

El requisit objectiu d’ocupació fa referència al fet que no es pot consolidar grau personal mitjançant qualsevol sistema d’ocupació, sinó que el lloc de feina s’ha d’ocupar mitjançant un sistema ordinari o definitiu (concurs o lliure designació). És a dir, la persona interessada ha de ser titular del lloc de feina. L’única excepció a aquesta regla general es troba prevista a l’article 36 del Decret 33/1994 que disposa que, a l’efecte de consolidació del grau personal, l’ocupació d’un lloc de feina mitjançant adscripció provisional té els mateixos efectes que si hagués exercit amb caràcter definitiu.

L’article 63 de la Llei 3/2007 especifica que, als efectes d’adquisició i consolidació de grau, no es poden computar els serveis prestats com a personal funcionari interí, com a personal eventual ni com a personal laboral. L’article 122 de la mateixa Llei també preveu que el personal funcionari interí no té dret a la consolidació del grau personal.

S’ha de fer un petit incís respecte de les comissions de serveis de caràcter voluntari. Quan una persona ocupa un lloc de feina mitjançant aquest sistema, el temps prestat en comissió de serveis es té en compte, a l’efecte de consolidació del grau personal, com a corresponent al nivell del lloc des del qual es produeix la comissió. Això no obstant, si s’obté una destinació definitiva en el lloc exercit en comissió de serveis o en un altre del mateix nivell, es pot tenir en compte el temps de la comissió de serveis per consolidar el grau personal. A l’efecte de poder computar el temps prestat en comissió de serveis, no és necessari que l’obtenció definitiva del lloc de feina, o en un altre del mateix nivell, es produeixi sense solució de continuïtat a la finalització de la comissió de serveis.