Omet navegació

3.9 Ús de suports USB i dispositius mòbils

L’ús de dispositius d’emmagatzematge extern queda limitat a les a dades que tinguin caràcter públic. El seu ús en la resta de casos serà excepcional, quan no es pugui utilitzar l’equipament assignat a l’empleat o bé accedir als espais o serveis corporatius, i en tot cas d’acord amb les instruccions de ciberseguretat vigents.

Per protegir aquesta informació emmagatzemada (de manera temporal o permanent), cal que el llapis de memòria se xifri amb un mètode suficientment robust, perquè sigui resistent a atacs de força bruta o intents d’accés no autoritzat.

A l'últim, els dispositius digitals propis, requereixen manteniment, configuració i actualització si volem accedir de manera segura a les eines de treball.

Cal seguir algunes recomanacions per als dispositius mòbils:

  • Actualització del sistema operatiu i de les aplicacions a les últimes versions, atès que les versions no actualitzades són més susceptibles de tenir vulnerabilitats que podrien ser aprofitades per codis maliciosos (Malware).
  • Establir el bloqueig automàtic en un minut. Es recomana també treure les notificacions d'aplicacions del primer pla.
  • Ús d'un PIN de desbloqueig credencial per accedir al dispositiu.
  • Vigilar els permisos que s'atorguen a les aplicacions instal·lades.
  • En cas de tenir dispositiu mòbil corporatiu, no s'ha d'alterar la configuració predefinida d'acord amb els estàndards tècnics i requeriments de negoci, així com la configuració d’arrencada.
  • Cal evitar realitzar comunicacions d’informació, sobretot aquelles que continguin dades de caràcter personal i aquelles classificades com a confidencials o sensibles, a través del dispositiu mòbil, llevat que aquestes estiguin configurades amb mecanismes que garanteixin el xifrat de les comunicacions.

Els responsables del servei de Suport Informàtic us poden requerir modificar la configuració del dispositiu digital per garantir la seguretat i la privadesa, així com per facilitar l’accés als recursos corporatius. Les condicions d’ús dels dispositius digitals propis es fixen per l’Administració de la CAIB.

Parlem de… dispositius al dia

vídeo 6

Recordeu-los que els dispositius són segurs si estan actualitzats (tant el sistema operatiu com les aplicacions). És imprescindible instal·lar les actualitzacions necessàries i reiniciar-los periòdicament, idealment cada dia o, com a mínim, un cop a la setmana).