Omet navegació

1. Introducció

Imatge

Les conselleries que integren l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears exerceixen les competències normatives i executives atribuïdes a aquesta Administració per l’Estatut d’autonomia i la resta de l’ordenament jurídic en els sectors corresponents de l’acció pública.

Així, i per poder donar compliment a l’establert al paràgraf anterior, les conselleries que integren l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s’estructuren orgànicament en secretaries generals i direccions generals.

Tota unitat administrativa adscrita a qualsevol dels òrgans superiors i directius de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (ja sigui de conselleria o d’un organisme autònom) s’estructura, amb caràcter general, mitjançant les corresponents prefectures sota les quals s’assigna el personal suficient per a poder desenvolupar i exercir les funcions inherents a cada òrgan.

Així, i pel que fa a l’estructura piramidal en la que es pot jerarquitzar una unitat administrativa, es pot trobar tot o part del personal funcionarial següent:

Imatge

Atesa l’estructura piramidal esmentada i des d’un punt de vista objectiu, el que es pretén mitjançant aquesta acció formativa és plantejar transversalment les competències professionals en matèria subvencional que ha de conèixer la persona que ocupi una prefectura de Secció adscrita a qualsevol unitat administrativa amb independència de l’òrgan al qual estigui adscrita.

Així, l’ocupació d’una prefectura de Secció ha de dur implícita la possessió d’uns coneixements bàsics de caire transversal que capaciten, professionalitzen i habiliten a una persona física per a ocupar un lloc de feina amb un plus de responsabilitat.

Entre els coneixements que de forma inequívoca s’han de tenir, consten els relatius a l’activitat de foment de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, motiu pel qual mitjançant aquesta acció formativa es pretén donar un punt de vista general i bàsic sobre aquesta matèria.