Omet navegació

2.5. Dret de rectificació

Suposa la possibilitat que -exercint-ne el dret davant el responsable del tractament- el titular d'aquestes dades aconsegueixi la modificació de les seves dades personals inexactes o incompletes, per a la qual cosa en la sol·licitud de rectificació ha d'indicar quines dades vol que es modifiquin o corregeixin. El titular de les dades –sol·licitant de la rectificació– ha d'adjuntar a aquesta sol·licitud la documentació justificativa en què basa la seva pretensió.

D'acord amb l'article 16 de l'RGPD, l'interessat té dret a aconseguir la rectificació de les dades personals inexactes que el concerneixen, sense dilació indeguda i per part del responsable del tractament. Tenint en compte els fins del tractament, l'interessat té dret que es completin les dades personals que siguin incompletes, fins i tot mitjançant una declaració addicional.

L'article 14 de la LOPDGDD assenyala que l'afectat ha d'indicar en la seva sol·licitud a quines dades es refereix i la correcció que cal fer-hi. També hi ha d'adjuntar, quan sigui necessari, la documentació justificativa de la inexactitud o caràcter incomplet de les dades objecte de tractament.