Omet navegació

4.4. Efectes de transició entre pàgines

Un dels recursos per aconseguir una presentació original i atractiva és la introducció d'efectes entre el pas d'una pàgina a una altra. Per definir-ho, entram en mode edició de la presentació i a continuació s'hi pot accedir des de dos llocs:

  • Clicar sobre l'opció «Páginas» del tauler d'edició i seleccionar de la llista la pàgina de la qual es vol definir l'efecte i després clicar sobre el botó image164 .

  • Clicar sobre el botó de la dreta de «Configuració de pàgina» image166 .

A continuació, a la part de la dreta del tauler de treball, a la pestanya «Transición» se'ns mostren els modes de navegació que es poden seleccionar:

modes de navegació

Aquests efectes es classifiquen en 3 tipus:

  • Horitzontal. La transició a la pantalla següent es fa amb un moviment horitzontal.

  • Vertical. La transició a la pantalla següent es fa amb un moviment vertical.

  • Central. La transició a la pantalla següent es fa amb un moviment des del centre cap a fora.

Dins cada un d'aquests tipus s'ha de seleccionar l'estil que es vol. Cada vegada que es clica damunt un estil es mostra la vista prèvia de l'efecte. Aquests efectes són:

estils de transició


Si voleu que l'efecte s'apliqui a totes les pàgines heu de clicar sobre el botó aplicar a totes les pàgines. Heu d'anar alerta si abans heu aplicat algun efecte de transició a algunes pàgines ja que, si és així, activant aquesta opció es perdrien tots els efectes de transició definits prèviament.