Omet navegació

4.5. Modes de navegació entre pàgines

Els modes de navegació són la manera en què volem que els usuaris naveguin o es moguin per la nostra presentació. Per definir el mode, entram en mode edició de la presentació i a continuació hi podem accedir des de dos llocs:

  • Clicar sobre l'opció «Páginas» del tauler d'edició i seleccionar la pàgina de la qual es vol definir l'efecte i després clicar sobre el botó image164.

  • Clicar sobre el botó de la dreta de «Configuración de página» image166 .

A continuació, a la part de la dreta del tauler de treball, a la pestanya «Navegación» es mostren els modes de navegació que es poden seleccionar:

  • Mode estàndard (valor per defecte). S'ha de fer clic en les pestanyes de navegació per passar d'una pàgina a una altra. Poden estar situades als dos costats de la imatge i a la part inferior pestanyes de navegació. Amb aquest mode és l'usuari qui decideix quan passar a una altra pantalla. Hem de tenir en compte que els canvis que feim s'apliquen a totes les pàgines de la presentació.

  • Mode vídeo. Les pàgines van passant una darrere l'altra sense intervenció de l'usuari. Es pot configurar el temps de transició, o pas, entre la pàgina que tenim seleccionada i la següent. Amb el botó «Aplicar a todas las páginas» feim que aquest temps sigui el mateix a totes les pàgines de la presentació. A més, podem fer que la presentació es reprodueixi en forma de bucle activant l'opció «Reproducción en bucle».

mode vídeo

  • Mode microsite. La navegació entre pàgines és fa a través dels enllaços interactius que hagi definit el creador (desapareixen les fletxes de navegació del mode estàndard). En aquest mode és molt important la definició de la interactivitat dels elements gràcies als quals l'usuari anirà navegant per les pàgines. Sobretot, un dels elements que no s'ha d'oblidar definir és l'opció d'anar a la pàgina principal. Hem de tenir en compte que els canvis que feim s'apliquen totes les pàgines de la presentació.