Omet navegació

Entitats col·laboradores

Serà entitat col·laboradora aquella que, actuant en nom i per compte de l'òrgan concedent amb caràcter general relacionats amb la subvenció, lliuri i distribueixi els fons públics als beneficiaris quan així s'estableixi en les bases reguladores, o col·labori en la gestió de la subvenció sense que es produeixi el previ lliurament i distribució dels fons rebuts. Aquests fons, en cap cas, es consideraran integrants del seu patrimoni.

Igualment tindran aquesta condició els que havent estat denominats beneficiaris conforme a la normativa comunitària tinguin encomanades, exclusivament, les funcions enumerades en el paràgraf anterior.

Així, les bases reguladores poden establir que el lliurament dels fons públics als beneficiaris o la realització d'altres funcions de gestió de les subvencions es duguin a terme mitjançant entitats col·laboradores.

Poden obtenir la condició d'entitats col·laboradores:

  • L'Administració General de l'Estat i els organismes públics dependents d'aquesta.
  • Les entitats autònomes i la resta d'entitats de dret públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Els Consells Insulars, els Ajuntaments i la resta de Corporacions Locals, així com les associacions a què es refereix la Disposició addicional cinquena de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, de l'àmbit territorial de les Illes Balears.
  • Les societats mercantils participades íntegra o majoritàriament per qualsevol de les Administracions Públiques o entitats de dret públic a què es refereixen les lletres a), b) i c) anteriors.
  • Les Corporacions de dret públic, els Consorcis i les fundacions del sector públic.
  • Qualsevol altra persona jurídica que compleixi les condicions de solvència i eficàcia que s'estableixin.

No poden obtenir la condició d'entitat col·laboradora les persones jurídiques en les quals concorri alguna de les prohibicions establertes en els apartats 1 i 2 de l'article 10 (prohibicions per ser beneficiari) de la present Llei. La forma de justificació de la no concurrència d'aquestes prohibicions i, en el seu cas, l'apreciació de la seva concurrència, es regirà igualment pel que s'estableix en els apartats 3 a 6 de l'esmentat precepte legal.

Les entitats col·laboradores actuaran en nom i per compte de l'entitat que concedeix les subvencions, les quals, en cap cas, es consideraran integrants del seu patrimoni.