Omet navegació

4.- LA PUBLICACIÓ: ART.45 LPAC

D'acord amb l'article 45 LPAC la publicació ha de seguir els següents paràmetres:

"1. Els actes administratius han de ser objecte de publicació quan així ho estableixin les normes reguladores« de cada procediment o quan ho aconsellin raons d'interès públic apreciades per l'òrgan competent.

En tot cas, els actes administratius han de ser objecte de publicació, i aquesta té els efectes de la notificació en els casos següents:

  1. Quan l'acte tingui per destinatari una pluralitat indeterminada de persones o quan l'Administració consideri que la notificació efectuada a un sol interessat és insuficient per garantir la notificació a tots, i en aquest últim cas és addicional a la feta individualment.
  2. Quan es tracti d'actes integrants d'un procediment selectiu o de concurrència competitiva de qualsevol tipus. En aquest cas, la convocatòria del procediment ha d'indicar el mitjà on s'efectuaran les publicacions successives, i les que es portin a terme en llocs diferents no tenen validesa.

2. La publicació d'un acte ha de contenir els mateixos elements que l'article 40.2 exigeix respecte de les notificacions. També és aplicable a la publicació el que estableix l'apartat 3 del mateix article.

En els supòsits de publicacions d'actes que continguin elements comuns, es poden publicar de manera conjunta els aspectes coincidents, i només s'han d'especificar els aspectes individuals de cada acte.

3. La publicació dels actes s'ha de fer al diari oficial que correspongui, segons quina sigui l'Administració de la qual procedeixi Pacte a notificar.

4. Sense perjudici del que disposa l'article 44, la publicació d'actes i comunicacions que, per disposició legal o reglamentària s'hagi de practicar en un tauler d'anuncis o edictes, s'entén complerta per la seva publicació al diari oficial corresponent."

Per tant, la publicació, com alternativa a la notificació personal, només és possible en els casos enumerats a l'apartat 1 d'aquest precepte.

No obstant, és possible publicar els actes quan l'Administració consideri que la notificació efectuada a un sol interessat és insuficient. Però en aquest cas la publicació no substitueix a la notificació, sinó que és addicional a aquesta.

La publicació, en els termes de l'apartat 1 de l'article 45, ha de ser al BOE, i, facultativament i amb caràcter previ, les Administracions podrien publicar un anunci al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma, en el taulell d'edictes del darrer domicili de l'interessat o del Consolat o Secció Consular de l'ambaixada corresponent.

Així mateix, cal recordar que no és necessària la publicació quan se rebutja la notificació individual en els termes de l'article 41.5 i 43.2 de la Llei 39/2015, cas en què el tràmit s'enten complert i el procediment ha de continuar.