Omet navegació

5.- DISPOSICIONS COMUNES A LA NOTIFICACIÓ I A LA PUBLICACIÓ: art. 46 LPAC

L'article 46 LPAC posa fi al règim jurídic de les notificacions a la LPAC i incorpora dues referències destacables a aquest règim de la manera següent:

  1. Si l'òrgan competent aprecia que la notificació per mitjà d'anuncis o la publicació d'un acte lesiona drets o interessos legítims, s'ha de limitar a publicar al diari oficial que correspongui una indicació succinta del contingut de l'acte i del lloc on els interessats poden comparèixer, en el termini que s'estableixi, per conèixer el contingut íntegre de l'acte esmentat i deixar constància d'aquest coneixement.

    S'atribueix un considerable marge de discrecionalitat a l'Administració per interpretar un concepte jurídic indeterminat. Sembla que es vol protegir la intimitat i la privacitat, però això tampoc no afegeix massa al supòsit. El més destacable és indicar que la norma no resol a partir de quin moment hem d'entendre notificat l'acte: des de la publicació o des de la compareixença de l'interessat per conèixer el seu contingut?

  2. També preveu que, addicionalment, i de manera facultativa, les administracions poden establir altres formes de notificació complementàries a través de la resta de mitjans de difusió, que no exclouen l'obligació de publicar al diari oficial corresponent. Aquestes formes, però, no hem d'oblidar que són simplement complementàries i no eximeixen de la obligació de publicació formal. Intenta la LPAC assegurar un cop més el coneixement efectiu de l'acte per part de l'interessat.