1.6. Gestió de targetes
Les targetes s'emmagatzemen dins de cada llista. Així, podem tenir targetes en la llista «To do» (o «Feines per fer»), i a mesura que les seleccionem per realitzar-les passaran a la llista «Doing» (o «Feines en marxa»).
Hi podem afegir una targeta bé desplegant l'opció de la llista o bé pitjant directament a «Afegir una targeta», en l'espai habilitat dins de la llista:
Una vegada que hi afegim una targeta (tasca), tenim més opcions d'edició, que veim a continuació:
Observam que tenim una icona d'edició al costat de la tasca creada, «Establir horari curs».
Si clicam en la icona d'edició, hi apareixeran aquestes opcions:
No obstant això, si clicam una vegada sobre la targeta mateixa, hi apareixeran les opcions següents:
- «Descripció»: la descripció de la tasca no ha de ser molt extensa. No hi facilita una guia del format per poder utilitzar negreta, paràgrafs, etc.
- «Afegir comentari»: té sentit quan es treballa en equip i els comentaris són fonamentals per contribuir a resoldre la tasca. Els comentaris s'agrupen a la zona d’«Activitat», al final de la targeta.
A la secció d’«Activitat» es recull la seqüència de tots els canvis esdevinguts a la targeta perquè se’n pugui fer un seguiment.
A la secció «Afegir a la targeta» trobam aquestes opcions:
- «Membres»: per assignar responsables a una targeta o per poder col•laborar amb altres persones de l'equip.
- «Etiquetes»: permeten crear una altra jerarquia; per exemple, agrupar tasques d'un mateix tema.
- «Checklist»: si una targeta requereix diversos passos per dur-la a terme, la podem descompondre en mini tasques sense necessitat de crear noves targetes.
- «Venciment»: per establir un termini o data límit per completar la tasca. Aquesta data de venciment es pot veure en el quadre de la tasca, i va canviant a un color més intens a mesura que s’acosta la data de venciment. Si habilitau el calendari podreu veure la seqüència de tasques ordenada segons la data de venciment. A més, s’hi ofereix un URL per integrar-lo amb el vostre calendari (per exemple, en Google Calendar).
- «Adjunt»: de la mateixa manera que es pot adjuntar un arxiu dins d'un comentari, se n’hi pot adjuntar un a la targeta. Hi ha un límit de 10 MB per a arxius adjunts (de 250 MB en la versió Business).
A la secció «Accions» trobam aquestes opcions:
- «Moure»: ofereix la possibilitat de moure la targeta a una altra columna o tauler diferent.
- «Copiar» la targeta a un altre tauler o columna.
- «Subscriure» a la targeta mateixa, perquè en el cas que hi hagi modificacions se’n rebi la notificació.
- «Arxivar»: s'arxiva i només s'elimina visualment; si es vol eliminar del tot s’ha de fer un pas addicional.