Omet navegació

2. Usos adequats o inadequats, correctes o incorrectes per aconseguir un llenguatge igualitari en l’àmbit de l’Administració

En general, en el cas que ens ocupa, l’àmbit al qual hem d’adaptar la llengua és el de l’Administració, i les situacions lingüístiques en què ens trobarem, que poden ser molt diverses, sempre tindran un caràcter formal o, com a mínim, mitjanament formal. De la mateixa manera, pel context que marca l’Administració, és clar que sempre farem servir un model de llengua que es basa en la varietat estàndard (concepte definit al principi del mòdul 1).

Adaptar la llengua a l’àmbit de l’Administració implica escriure texts clars, precisos i concisos i, alhora, evitar el sexisme lingüístic.

Per tant, els texts que redactem —com també dèiem en el mòdul 1— hauran de respectar els principis que caracteritzen el llenguatge administratiu (claredat, precisió i concisió) i, alhora, evitar el sexisme lingüístic perquè puguem dir que són adequats al registre i a la situació comunicativa.