Omet navegació

III. Recapitulació

En els apartats anteriors ens hem endinsat de ple en l’anàlisi del llenguatge igualitari sobre els texts normatius, en la viabilitat i les conseqüències d’utilitzar les formes inclusives, genèriques o despersonalitzades. Com hem fet al final dels mòduls ja tractats, arribats a aquest punt, és el moment d’extreure algunes conclusions a mode de resum.

  • L’Institut Balear de la Dona elabora informes d’impacte de gènere que afecten les disposicions normatives que dicten les diferents administracions de la comunitat autònoma.

  • Aquests informes d’impacte de gènere analitzen detalladament la presència de les formes del llenguatge igualitari en la normativa en qüestió.

  • Si en la revisió de les normes es detecten usos que no s’avenen amb els principis del llenguatge igualitari, en els informes es plantegen recomanacions de formes lingüístiques desdoblades, noms genèrics i col·lectius, i construccions despersonalitzades i neutres, amb l’objectiu de reflectir en els documents un estil de redacció inclusiu i no discriminatori.

  • Les propostes sobre l’ús de recursos propis del llenguatge igualitari han de partir del respecte als principis de claredat i precisió perquè puguin adaptar-se amb naturalitat expressiva als documents normatius.