Omet navegació

6. Introducció al núvol de Google

Avui dia, es podria dir que hi ha dos núvols principals amb eines ofimàtiques i de compartició de la informació. Les companyies que els ofereixen són Google i Microsoft. En aquest curs veurem les eines que ofereix Google.

Google posa a disposició dels usuaris un conjunt d’eines ofimàtiques, d’emmagatzematge d’arxius i de gestió del temps i dels contactes, que permeten la col·laboració en línia mitjançant l’accés al núvol. A continuació, en feim un breu resum:

  • Gmail: Servei de correu electrònic al núvol. Permet enviar i rebre correus electrònics.
  • Google Groups: Grups de discussió i debat de Google. És similar a un fòrum de debat.
  • Google Contacts: Desa la informació dels contactes i els sincronitza a tots els nostres dispositius.
  • Google Fotos: Emmagatzema les nostres fotografies i permet crear àlbums.
  • Google Drive: Emmagatzema arxius i documents de tot tipus. Serveix de base per a altres eines de Google, de manera que els documents o arxius que s’hi generen es desen dins Drive.
  • Google Docs: Permet crear documents de text, fulls de càlcul, presentacions i formularis.
  • Google Keep: Permet desar notes i llistes que són similars a notes adhesives (Post-It).
  • Google Calendar: Serveix per desar calendaris en què es poden crear esdeveniments. És similar a una agenda electrònica.
  • Google Maps i MyMaps: Ofereixen mapes del món, cerques a mapes i mapes personalitzats amb rutes i marcadors.

Google afegeix noves eines amb el pas del temps. Cal tenir en compte que aquesta no és una llista completa de les eines que ofereix.

Per poder accedir a aquestes eines, és necessari que primer creem un compte de correu electrònic en el seu web. El correu electrònic de Google es coneix amb el nom de Gmail. A continuació, hi ha una explicació de com crear aquest compte pas per pas.

Atenció: En cas que els alumnes ja tengueu un compte de correu electrònic de Gmail, és a dir, del tipus <elmeunomdusuari>@gmail.com, en què <elmeunomdusuari> és el nom que heu triat per al vostre correu electrònic, no és necessari que creeu un compte nou. De totes maneres, si ho preferiu, podeu crear un compte nou de Gmail per seguir el curs i evitar així que els continguts del curs es mesclin amb els continguts del vostre compte personal.