Omet navegació

8. La plataforma de contractació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears - El perfil del contractant

La Direcció general de Patrimoni de l’Estat, del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, posa a disposició de tots els òrgans de contractació del sector públic una plataforma electrònica (Plataforma de Contractació del Sector Públic - PCSP) que permet la difusió a través d’Internet dels seus perfils del contractant (perfil en què es publiquen totes les contractacions), així com prestar altres serveis complementaris associats al tractament informàtic d’aquestes dades.

Els organismes públics que allotgin el seu perfil del contractant en la PCSP disposen dels següents serveis de forma totalment gratuïta:

- Publicació d’anuncis previs, licitacions, plecs, annexos i altres documents contractuals.
- Publicació de qualssevol informacions o documents que configuren el perfil del contractant (composició de meses de contractació, models de plecs i documents, previsions de contractació, etc.).
- Publicació d’anuncis sobre licitacions en el Butlletí Oficial de l’Estat i en el Diari Oficial de la Unió Europea.
- Resposta a preguntes de les empreses sobre procediments d’adjudicació publicitats en el perfil del contractant.
- Enviament de notificacions electròniques als licitadors en el marc d’un procés d’adjudicació.
- Publicació de contractes adjudicats al Portal de Transparència de l’Administració General de l’Estat.
- Descàrrega de certificats d’inscripció del ROLECE (Registre Oficial de Licitadors i Empreses Classificades de l’Estat).
- Consulta sobre els licitadors a serveis d’informació de l’Administració.
- Recepció, custòdia, obertura i avaluació d’ofertes electròniques.

Els perfils de contractant dels òrgans de contractació de l’Administració General de l’Estat i de les entitats del sector públic estatal hauran d’allotjar-se de manera obligatòria en la PCSP, i es gestionaran i es difondran exclusivament a través d’aquesta.

Els òrgans de contractació dels organismes vinculats a les comunitats autònomes i entitats locals tenen dues opcions:

- Establir els seus propis serveis d’informació similars a la PCSP. En aquest cas, hauran de publicar en aquest mitjà les seves convocatòries de licitacions així com el resultat d’aquestes, mitjançant mecanismes d’interconnexió entre tots dos sistemes.

- Allotjar els seus perfils del contractant directament en la PCSP; en aquest cas, podran utilitzar tots els serveis que ofereixi la plataforma, així com participar en la seva gestió en els termes i les condicions que reglamentàriament s’estableixin i d’acord amb els convenis que a aquest efecte se subscriguin entre el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i l’òrgan de Govern de l’administració respectiva.

En definitiva, tota la informació de la contractació del sector públic que sigui objecte de publicació en els perfils del contractant haurà de figurar en la PCSP, ja sigui directament o mitjançant mecanismes d’interconnexió. Per tant, no és suficient amb publicar aquesta informació a qualsevol pàgina web de l’entitat contractant. D’aquesta manera, els possibles licitadors interessats podran accedir a la informació relativa a les licitacions de totes les entitats incloses en l’àmbit d’aplicació subjectiu de la LCSP a través d’un únic portal web.