Omet navegació

2.2.- TRANSFERÈNCIES DE CRÈDITS

Les transferències de crèdit són traspassos de dotacions d’una o diverses partides pressupostàries a una altra o unes altres. Les partides d’alta i baixa han de pertànyer a grups de vinculació diferent, si no, no fa falta tramitar la transferència.

S’augmenta la quantia d’un o diversos crèdits disminuint pel mateix import crèdits d’altres partides pressupostàries.

Especialitats

  •  No poden afectar crèdits dotats mitjançant crèdits extraordinaris o suplements de crèdit durant l’exercici.
  •  No poden minorar partides pressupostàries els crèdits de les quals tenguin el caràcter d’ampliable, excepte si la partida d’alta també té aquest caràcter (es poden fer entre partides ampliables).
  •  No poden minorar crèdits dotats mitjançant incorporació de crèdits, sens perjudici de la possibilitat de transferir el crèdit inicial de la partida objecte de la incorporació (el crèdit incorporat s’ha de destinar a finançar l’activitat que va motivar la incorporació).
  •  No poden minorar crèdits destinats a operacions financeres per incrementar crèdits destinats a operacions no financeres (no es poden fer baixes als capítols 8 i 9 per finançar capítols de l’1 al 7).
  •  No es poden incrementar crèdits relatius a operacions corrents amb minoració de crèdits relatius a operacions de capital, excepte que s’obtingui l’autorització prèvia de la Comissió d’Hisenda i Pressuposts del Parlament de les Illes Balears. Les lleis de pressuposts poden establir excepcions. Article 8.3. de la Llei 14/2018: «Excepcionalment, es poden aprovar transferències de crèdit que minorin crèdits per a operacions de capital en els casos en què els crèdits incrementats es destinin a operacions corrents en matèria d’educació, formació i orientació, sanitat, cooperació internacional, solidaritat o emergències.»
  •  Les transferències entre fons finalistes només són possibles si les partides d’alta i de baixa pertanyen al mateix fons. Amb la regla de vinculació de secció/fons s’han reduït molt les transferències que afecten a partides finalistes. Només és necessari tramitarles entre seccions distintes o bé entre programes diferents..
  • Les partides ampliables poden rebre crèdits d’altres que no tenguin aquest caràcter.
  • Les partides finalistes poden rebre crèdits d’altres que no tenguin aquest caràcter

Tipus 

  1. Dins d’una mateixa secció pressupostària.
  2. Entre seccions pressupostàries diferents (es tramiten centralitzadament per la DGPF).

Efectes econòmics

Redistribució pressupost de despeses

Normativa aplicable

Article 8.3 de la Llei 14/2018.

Article 58 de la Llei 14/2014.