Omet navegació

2.6 FONS DE CONTINGÈNCIA (art. 38 LLF)

És una secció pressupostària que s’ha d’incloure al pressupost de cada exercici, la seva dotació s’ha de destinar, quan sigui procedent, a atendre necessitats inajornables, de caràcter no discrecional, no previstes en els pressuposts generals aprovats inicialment, i que es poden presentar al llarg de l’exercici (a la CAIB és la secció 35).

La llei de pressuposts generals de cada exercici ha de determinar la quantia de la dotació anual corresponent a aquest fons, amb un mínim d’un 0,5% i un màxim d’un 2% dels estats de despeses no financeres del pressupost inicial consolidat de l’Administració de la comunitat autònoma i de les entitats integrants del sector públic administratiu.

El fons de contingència es pot fer servir per finançar les modificacions de crèdit següents:

o Crèdits extraordinaris i suplements de crèdit.
o Ampliacions de crèdit.
o Incorporacions de crèdit.

Si es precisa crèdit per fer front a noves necessitats de caràcter inajornable i no discrecional a partides que no disposen de crèdit, aquestes despeses es podran finançar amb baixa al fons de contingència mitjançant la tramitació d’una rectificació de crèdit.

Les aplicacions del fons de contingència s’han d’aprovar mitjançant un acord del Consell de Govern, amb caràcter previ a la tramitació i l’aprovació de les modificacions o les rectificacions de crèdit a què es refereixen els apartats anteriors d’aquest article, a proposta del conseller competent en matèria d’hisenda i pressuposts i amb l’informe del director general competent en matèria de pressuposts.

Les despeses de caràcter discrecional, o les que es puguin ajornar, no es poden finançar amb càrrec al fons de contingència i s’han de cobrir mitjançant la tramitació de l’expedient de modificació pressupostària que pertoqui segons el tipus de despesa i la font de finançament de què es disposi.

Els romanents de crèdit del fons de contingència que no s’hagin utilitzat al tancament de l’exercici pressupostari no poden ser objecte d’incorporació a l’exercici següent.

Els crèdits del fons de contingència es pressuposten al capítol V de la secció 35.

En la llei de pressuposts de cada any es fixa l’import (article 9 de la Llei 14/2018).