Omet navegació

2.9 COMPETÈNCIA PER A L’APROVACIÓ DELS EXPEDIENTS D’MC (Art. 55LLF i 8 Llei 14/2018)

Les competències en matèria de modificacions de crèdit es regulen a l’article 55 de la Llei 14/14:

1. Correspon al Consell de Govern, a proposta del conseller competent en matèria d’hisenda i pressuposts:

  1.  Aprovar els projectes de llei de concessió de crèdits extraordinaris o de suplements de crèdit i trametre’ls al Parlament de les Illes Balears, i també aprovar els expedients que siguin competència seva, en els termes que estableix l’article 56 següent.
  2.  Autoritzar l’aplicació de la dotació del fons de contingència.
  3.  Autoritzar prèviament la tramitació dels expedients d’ampliació de crèdit.
  4.  Resoldre els expedients de modificacions pressupostàries en els casos de discrepància entre l’informe de la Intervenció General i la proposta de modificació.

2. Correspon al conseller competent en matèria d’hisenda i pressuposts:

  1.  Sotmetre a l’aprovació del Consell de Govern els expedients de concessió de crèdits extraordinaris o de suplements de crèdit que siguin competència seva.
  2.  Aprovar els expedients d’ampliació de crèdit i proposar-ne l’autorització prèvia al Consell de Govern.
  3.  Aprovar les transferències de crèdit, les generacions de crèdit, les incorporacions de crèdit i les rectificacions de crèdit, llevat de les modificacions dels pressuposts de les entitats instrumentals del sector públic administratiu que, en el marc del que estableixen els articles 8h, 10b i 54.2. d’aquesta llei, hagin d’aprovar òrgans propis de l’entitat corresponent.
  4.  Aprovar la creació de partides pressupostàries no previstes en els estats de despeses o d’ingressos dels pressuposts generals, en els termes que estableix l’article 41 d’aquesta llei.
  5.  Exercir la resta de les funcions i les competències en matèria de modificacions pressupostàries no atribuïdes expressament a altres òrgans. 

L’exercici de les funcions i les competències esmentades per part del conseller competent en matèria d’hisenda i pressuposts s’ha de fer a proposta de les persones titulars de les seccions pressupostàries corresponents o a proposta del director general competent en matèria de pressuposts, indistintament.


3. Correspon a la Mesa del Parlament de les Illes Balears, al Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, al director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears i al ple del Consell Audiovisual de les Illes Balears aprovar les transferències de crèdit, les generacions de crèdit, les incorporacions i les rectificacions de crèdit que afectin les seves seccions pressupostàries.

Així mateix, l’article 8 de la Llei 14/2018 estableix que:

La competència per aprovar les rectificacions de crèdit i les transferències de crèdit entre centres gestors del Servei de Salut de les Illes Balears correspon a la consellera de Salut, a proposta del director general d’aquest servei, llevat de les que afecten els crèdits del capítol I, cas en el qual la competència correspon a la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques.
La competència per aprovar les rectificacions de crèdit i les transferències de crèdit dins un mateix centre gestor del Servei de Salut de les Illes Balears correspon al director general d’aquest servei, llevat de les que afecten els crèdits del capítol I, cas en el qual la competència correspon a la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques.

La competència per aprovar les rectificacions de crèdit i les transferències de crèdit en el pressupost de despeses de l’Agència Tributària de les Illes Balears correspon a la directora de l’agència.