Omet navegació

a. Beneficis d'una devolució adequada

Ser conscients dels beneficis que comporta fer una devolució adequada a la persona que teletreballa ens permetrà fer-ho d'una millor manera.

Entre altres beneficis, la retroacció:

  • Ajuda les persones treballadores a saber què han de fer i si són eficients amb les tasques i responsabilitats encomanades.
  • En el cas que el desenvolupament sigui satisfactori, millora l’autoimatge de la persona teletreballadora i facilita que se senti competent en allò que fa.
  • És fonamental per aprendre, perquè permet adonar-se’n del que s’observa i ens dona informació sobre el que funciona o no per afavorir el desenvolupament.
  • Ajuda a motivar les persones per desenvolupar les seves habilitats, ja que ens fa sentir valorats i saber que la persona que supervisa està interessada en allò que fan.
  • Reconeix la feina realitzada i facilita que la persona treballadora senti compromís i satisfacció per la seva tasca.

Més enllà dels beneficis que aporta una bona retroacció, cal tenir present que perquè es donin aquests avantatges cal que es tingui en compte un seguit de requisits, de manera que la devolució ajudi a construir una relació que faciliti un entorn laboral positiu i enfocat en la millora. Contràriament, una retroacció no acurada pot aconseguir els efectes contraris que es desitgen.